Lilla Edets kommun - startsida

Kulturtisdag - Institutet för Scenkonst i Nygård

Foto: Stefano Lanzardo

Kom och lyssna till Magdalena Pietruska och Roger Rolin som berättar om Institutet för Scenkonst, deras föreställningar, pedagogik, seminarier och arbetsdemonstrationer och om sina uppdrag i Italien.

Institutet för Scenkonst är Sveriges första laboratorieteteater grundad 1971 av Ingemar Lindh som var dess konstnärlige ledare fram till sin död 1997. Med hela Europa som arbetsfält redan från starten hade gruppen mellan 1983 och 1997 etablerat sin fasta bas i Italien. Numera är Institutet för Scenkonst baserad i Nygård, i Lilla Edets kommun och leds av Lindhs närmaste medarbetare, Magdalena Pietruska och Roger Rolin.

Ett större projekt som Institutet för Scenkonst arbetat med under senare år var Imagine..., ett socio-kulturellt projekt med interaktiva residenser på mindre orter i Västra Götaland och i Italien. Denna erfarenhet tjänar som en utgångspunkt för ett samtal om konst och kreativitet och om scenkonstnärens roll i samhället.

 

Skapandet är människans mest sublima uttryck. Forskningen i skådespelarkonst, dvs i en konstart där konstnären och verket är oskiljbara, går bortanför studier av yrkeshemligheter och berör frågeställningarna om mänsklighetens villkor. Det är en kunskap om och meditation över människan. Det är ett sökande av en möjlig gemenskap bortanför den egna okunnighetens och medelmåttighetens gränser, ett sökande som följer en enda logik: Passionens Logik.


Ur Passionens Logik av Magdalena Pietruska, BUNT nr 5, 1993

 

Mer om Institutet för Scenkonst historia och arbete finns att läsa på www.institutetforscenkonst.comlänk till annan webbplats


Evenemanget är en del av kulturtisdagöppnas i nytt fönster.

Datum: 12 november 2019
Tid: kl 19:00
Plats: Folkets Hus, Göteborgsvägen 61, Lilla Edet
Arrangör: Lilla Edets kommun, Folkets Hus
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »