Lilla Edets kommun - startsida

Påsklov: Fota med mobilen

Låt dina foton gå till historien! Välkommen till en fotoworkshop med historiskt tema på Lödöse museum – allt du behöver är en smartphone och en gnutta nyfikenhet! Vi riktar oss till dig som är mellan 8-12 år och tycker det är kul med fotografering, och vill lära dig lite tips och trix för att få en grym bild!

Vi träffas vid två tillfällen under påsklovet och blandar tips med praktiskt fotande. För de som vill så hängs utvalda foton upp i en tillfällig utställning på museet, som invigs med en vernissage. Allt är gratis!

Dag 1, måndag 15 april kl 11-13

Hur tänka kring motiv?

Vid första träffen får ni träffa Anna Härdig, som till vardags jobbar på Västarvets kommunikationsenhet, och som är både journalist och arkeolog. Ni får även träffa museets pedagog Marie Schmidt, som visar föremål och berättar kort om medeltiden och Lödöses historia. För de som vill så kommer man även få fotografera utvalda föremål på närmare håll under dagen.

Det som kommer diskuteras, förutom historien, är såklart en hel del kring fotografering. Bland annat vad man ska tänka på gällande; - välja motiv - vinklar - vackra foton vs tråkiga foton med intressant story - närbilder kontra panorama/distans - valet av allt detta ska tjäna bildens syfte - vad är bildens syfte? Vad vill du säga med bilden? Vad berättar den? Varför valde du att fota just det du gjorde?

Dag 2, torsdag 18 april kl 11-13

Redigering och bearbetning

Den här träffen går ni tillsammans igenom era bilder, och ni får tips om hur man kan tänka när man ska redigera. Bland annat kommer ni gå igenom följande; - ändra fokus på det som är viktigt i bilden - beskära - använda sig av olika filter, varför och vilket? - olika färginställningar - att få fram känslan i bilden, vilken känsla ska förmedlas?

Man får även skriva en kort text till sin utvalda bild. Texten ska innehålla beskrivning av motivet, både vad vi ser, hur fotografen tänkt vad gällde motiv och redigering och historien bakom det vi se på bilden. Vill man, så hängs en utvald bild upp i en tillfällig utställning som invigs med en vernissage. Datum kommer. Vill man inte hänga upp sin bild så får man ta med den hem samma dag.

Välkomna till två roliga, spännande dagar på Lödöse museum!

För dig 8-12 år, gratid, begränsat antal platser. Anmäl dig till lodosemuseum@vgregion.se

Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Evenemanget är en del av påsklovsprogrammetöppnas i nytt fönster

Datum: 18 april 2019
Tid: kl 11:00
Plats: Lödöse museum, Museivägen 1, Lödöse
Arrangör: Lödöse museum
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »