Lilla Edets kommun - startsida

Badplatser

Det finns tre badplatser i Lilla Edets kommun som varje år kontrolleras och underhålls. Bodasjön, Lille Väktor och Borydsjön - välkommen!

Bodasjön, Prässebo

Badplatsen är välskött med bryggor, bajamaja (även handikapp), omklädningshytter, grillplats och en kiosk som är öppen på sommaren. Det finns en liten sandstrand, lekplats, volleybollplan och en fotbollsplan. Naturområdet runt omkring är mycket vackert. Det finns också möjlighet till fiske runt sjön. Badplatsen är välbesökt dag som kväll. Skolorna lägger under maj månad sina uteaktiviteter här, med bland annat korvgrillning och brännboll.

Lille Väktor, Hjärtum

Här hittar du en liten badplats med sandstrand, bryggor, omklädningshytt, bajamaja och en gräsyta för barnen att leka på. Väster om Lille Väktor ligger naturreservatet Bredfjället som ansluter med ett antal vandringsleder.

Borydsjön, Lilla Edet

Badplatsen ligger nära centrala Lilla Edet och hit kan du åka för att svalka dig under varma sommardagar. Vid Borydsjön finns en mindre brygga, bajamaja och en gräsyta. Skogen ligger strax inpå och kan under sommaren och hösten locka med bär och svamp.

Hundbad

Hundar är välkomna på våra kommunala badplatser, tänk på att hunden måste vara kopplad och visa hänsyn till övriga badgäster.

Badvattenprover

Under badsäsongen tas badvattenprover varannan vecka. Resultaten av vattenprovtagningarna visar vattenkvalitet, temperatur och uppgifter om algblomning. Normalt håller badvattnet i Lilla Edets kommun hög kvalitet.

Havs- och vattenmyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du se resultaten från badvattenproverna.
Senast uppdaterad: 2022-06-27
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »