Lilla Edets kommun - startsida

Badplatser

Det finns tre badplatser i Lilla Edets kommun som varje år kontrolleras och underhålls.

Bodasjön, Prässebo

Badplatsen är välskött med bryggor, toaletter (även handikapptoalett), omklädningshytter och en kiosk som är öppen på sommaren. Det finns en liten sandstrand, lekplats och en fotbollsplan. Naturområdet runt omkring är mycket vackert. Det finns också möjlighet till fiske runt sjön. Badplatsen är välbesökt dag som kväll. Skolorna lägger under maj månad sina uteaktiviteter här, med bland annat korvgrillning och brännboll.

Lille Väktor, Hjärtum

Här hittar du en liten badplats med sandstrand, bryggor, omklädningshytt, toaletter och en gräsyta för barnen att leka på. Väster om Lille Väktor ligger naturreservatet Bredfjället som ansluter med ett antal vandringsleder.

Borydsjön, Lilla Edet

Badplatsen ligger nära centrala Lilla Edet och hit kan du åka för att svalka dig under varma sommardagar. Vid Borydsjön finns en mindre brygga, toalett och en gräsyta. Skogen ligger strax inpå och kan under sommaren och hösten locka med bär och svamp.

Badvattenprover

Under badsäsongen tas badvattenprover varannan vecka. Resultaten av vattenprovtagningarna visar vattenkvalitet, temperatur och uppgifter om algblomning. Normalt håller badvattnet i Lilla Edets kommun hög kvalitet.

Havs- och vattenmyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du se resultaten från badvattenproverna.

Vi ber allmänheten om hjälp med att hålla badplatserna i städat skick och önskar att alla är försiktiga och visar hänsyn vid grillning.

Hitta till badplatserna

kommunkartan kan du se var badplatserna ligger.
Senast uppdaterad: 2019-07-12
Sidansvarig: Marlene Johansson
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »