Lilla Edets kommun - startsida
Båt SFK Laxen

Fiske och jakt

I Lilla Edets kommun erbjuds mycket variationsrika fiskevatten, allt från ett av landets bästa laxfiskevatten till abborrmete i små skogssjöar. Artrikedomen är stor och bara i Göta älv kan mer än ett 20-tal olika arter av fisk påträffas.

Kartan över fiskevatten i Lilla Edets kommun Pdf, 440.3 kB, öppnas i nytt fönster. visar var fiskevattnen finns, vilken typ av fiske det är och var du kan köpa fiskekort.

I vissa sjöar förekommer ett helt fritt fiske med handredskap och i de flesta sjöar kan ungdomar under 15 år fiska utan fiskekort. Välkommen att prova på det fiske som passar just dig!

Lilla Edets laxfiske

Lilla Edets laxfiske är ett av landets bästa laxfiske. Det finns i Göta älv söder om Lilla Edets kraftstation och är öppet från den 1 maj till den 15 oktober. Du kan köpa fiskekort, hyra båt och stuga genom SFK Laxen. Varje år anordnas Laxens Dag, en populär händelse med mycket folk och aktiviteter.

Jakt på kommunens mark

Det är tillåtet att jaga på kommunens marker under vissa förutsättningar. Dessa är att jakt ska ske organiserat och att jaktdeltagarna ska ha lämplig jägarexamen. I kommunen är det Lilla Edets jaktvårdskrets som har uppgiften att samordna jakt och utbildning på kommunens mark.

Kommunens marker är tillgängliga för alla, men i första hand ska ungdomar som jagar under uppsikt, kvinnor samt nyblivna och marklösa jägare ges möjlighet att jaga.

Mer information hittar du på Svenska jägareförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 2021-05-05
Sidansvarig: Julia Domby
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »