Lilla Edets kommun - startsida

Barn- och ungdomskultur

Kommunen arbetar med kultur för barn och unga. Till exempel anordnas både offentliga arrangemang och kulturaktiviteter i skolan. Även bibiloteket anordnar många aktiviteter, speciellt vid skollov.

På kommunen finns en kultursamordnare som arbetar med aktiviteter för barn och unga. En del av barn- och ungdomskulturen är riktad mot skolan. Det har till exempel anordnats besök på teaterföreställningar, besök på naturhistoriska museet och författarbesök.

Aktiviteter på biblioteket

Serieteckningskurs, skrivartävling och täljarskola är bara några exempel på det som har anordnats i bibliotekets regi. Biblioteket anordnar också utställningar där alla som vill får ställa ut. Utställningarna är varierande, allt från oljemålningar till barbiedockor med egentillverkade, vackra klänningar har ställts ut.

Biblioteket har en filial i Lödöse. Filialen ligger i samma lokaler som Lödöse museum och är ett unikt samarbete mellan folkbibliotek och museum. Filialen har en historisk profil med särskild inriktning på barn- och ungdomslitteratur om medeltiden.

Senast uppdaterad: 2021-11-25
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »