Lilla Edets kommun - startsida

Kulturtisdag

Varje tisdag under hösten 2019 kör vi Kulturtisdag i Folkets Hus.

Nu kan vi presentera höstens Kulturtisdag, en serie kvällsarrangemang med ett väldigt varierat utbud av kulturaktiviteter: musik, spelkvällar, boksläpp, föreläsningar och mycket annat står på schemat.


Alla tisdagar klockan 19.00 i Folkets Hus perioden 24 september - 19 november.


Musikupplevelse - Körglädje

Kom och upplev körglädjen i Lilla Edets kommun! Flera olika körer framför sånger vardera med stor variation, i olika genrer och med olika uttryck. Det kan hända att det blir en och annan allsång med publiken också. Läs mer »

24 september

Kom igång med e-böcker

Biblioteket går grundligt igenom hur du kommer igång med att läsa och lyssna på e-böcker och går ingenom på vilka olika apparater du kan använda. Du får även några e-bokstips. Läs mer »

1 oktober

Musikkonsert med Lilla Edet och Tjörns kulturskolor

Elever och lärare från Tjörn och Lilla Edet bjuder på en konsert som övats in på ett gemensamt läger. Det framförs bland annat Vårens första dag. (Laleh), Can´t stop the feeling, (Justin Timberlake) och Something wild. Läs mer »

8 oktober

Konsert med Babs & The Babes

Nu har du chansen att uppleva en konsert med erkända och lokala musiker uppträda tillsammans i bandet Babs & the Babes. Gruppen bjuder på medryckande covers. Läs mer och anmäl dig »


15 oktober

Boksläppsfest - LEA släpper projektbok

Vi firar att Kultur i Väst har publicerat en pixibok om LEA. Medlemmar berättar om föreningen, sina projekt och kultursamordnare, dramapedagog berättar om utbildningen Ung festivalarrangör. Arrangörskonsulent från Kultur i Väst berättar om sitt engagemang och sin satsning på arrangörsutbildningen för unga i Lilla Edet.

Läs mer »

22 oktober

Spelkväll med Lilla Edets spelförening

Är du sugen på att spela brädspel? Eller har du kanske aldrig testat att spelat PS4? Nu har du chansen att testa på diverse olika typer av spel. Lilla Edets spelförening kommer även dela ut information om sin verksamhet som alla kan få vara med och utveckla. Läs mer »

29 oktober

INSTÄLLT - Föredrag av Varvs- och Sjöfartshistoriska föreningen i Göta älvdalen

Ett föredrag om de två stora varven i Lödöse och Thorskog samt varven norr om Lödöse; Södra Garn, Eckerna och Norra Garn. Vi får även höra om de mera okända varven i Haneström, Tysslanda och Graveröd. Läs mer »

5 november

Föredrag av Institutet
för Scenkonst - den internationella teatern i Nygård

Institutet för Scenkonst är en laboratorieteater och internationell mötesplats för främst scenkonstnärer med Nygård i Lilla Edets kommun som bas. Verksamhetsledare Magdalena Pietruska och Roger Rolin berättar om institutets föreställningar, pedagogik, seminarier och arbetsdemonstrationer och om sina uppdrag i Italien. Läs mer »

12 november

Musikquiz med livemusik

Elever och lärare från Kulturskolan bjuder in till musikquiz med levande musik. Kom själv eller ta med dig en kompis och låt dig utmanas i musikfrågesport med livemusik av elever och lärare på Kulturskolan. Läs mer »


19 november

 

 

Senast uppdaterad: 2019-10-30
Sidansvarig: Marlene Johansson
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »