Lilla Edets kommun - startsida
Vybild Lilla Edets kommun

Turistinformation

I Lilla Edet finns mycket att upptäcka. Kommunen har många smultronställen och platser värda ett besök både för dig som är turist eller redan bor här.

Lilla Edets kommun är en kulturbygd som varit bebodd i minst 7000 år. Göta älv har alltid varit en viktig transportväg och redan på 1000-talet uppstod i Lödöse en handelsstad med Sveriges då viktigaste hamn västerut. I dag kan du besöka Lödöse museum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som med sin omfattande arkeologiska samling levandegör platsens rika historia. Missa heller inte att besöka Sveriges första sluss från 1607 som finns bevarad här i kommunen, bara en kort promenad från vackra Ströms slottspark.

Upptäck Lilla Edet

I broschyren Upptäck Lilla Edet Pdf, 4.5 MB, öppnas i nytt fönster. kan du få tips inom områdena historia och sevärdheter, friluftsliv och fiske, kulturliv och nöje samt övernatta och äta.

Fiske med gott renommé


Laxfisket i Lilla Edet är välkänt och ett av Sveriges allra främsta. Här möter lax och öring sitt första vandringshinder på sin väg upp för Göta älv. Laxfisket i Göta älv administreras av SFK Laxen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och det går även att hyra båt och stuga genom dem. I kommunen finns också ett flertal sjöar som inbjuder till bra fiske.

Tryckt turistinformation


I Lilla Edets kommun finns det ingen turistbyrå, men du hittar tryckt turistinformation på flera ställen runt om i kommunen:
  • Medborgarservice, Kommunhuset i Lilla Edet
  • Biblioteken i Lilla Edet och Lödöse
  • Edet Värdshus och Hotell, Lilla Edet
  • Lödöse Museum, Lödöse
  • ICA Matkassen, Lödöse
  • Slottscafét, Ströms slottspark

Turistinformationen består bland annat av information om sevärdheter, kartor, vägbeskrivningar och viktiga telefonnummer.

Besök gärna vår digitala turistbyrå: vastsverige.com/gotaalv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 2021-06-21
Sidansvarig: Julia Domby
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »