Läsecirkel för vuxna

På några notblad ligger en lavendelkvist

Tycker du om att läsa skönlitteratur och dela din läsupplevelse med likasinnade? Vill du bli utmanad i ditt läsande och kanske upptäcka nya favoriter? Då är du välkommen till vår läsecirkel!

  • När vi läser samma bok har vi möjlighet att utbyta tankar och skapa gemensamma läsminnen och vi diskuterar böckerna gemensamt. Vi ses i Lilla Salongen, Kulturhuset Eden under tre olika tillfällen.

Anmäl dig senast 9 september till terhia.voionmaa@lillaedet.se eller via telefon: 0520-65 96 97

Begränsat antal platser.

Onsdag 5 oktober
Kl. 17-18.30

Till första tillfället läser vi boken 1959: Ingrid och Georg - en kärlekshistoria Länk till annan webbplats. av Helena von Zweigbergk Länk till annan webbplats..

Stockholm i slutet av 50-talet. Ingrid bor med sonen Tom i en liten lägenhet på Sankt Eriksplan. Hon är lärarinna på en flickskola och njuter av att bestämma över sitt eget liv. Så träffar hon Georg, en ung ambitiös journalist, som just flyttat till stan och har stora drömmar om modernitet och ett samhälle som utlovar en bättre framtid för alla.

Romanen levandegör en tid, en stad och ett par. En kvinna och en man med helt olika bakgrund, som försöker dela sina drömmar om en ljusare framtid och ett modernare sätt att leva och älska.

Onsdag 2 november
Kl. 17-18.30

Till denna gång läser vi Vattnets sötma av Nathan Harris. Det här är en historisk bladvändare om kärlek och hat med starka kopplingar till vår egen tid. Efter att de vita sydstatsbönderna tvingats frige sina slavar söker de föräldralösa bröderna Prentiss och Landry sin tillflykt på George och Isabelle Walkers gård. I sorgen över att ha förlorat sin ende son i kriget tar paret Walker sig an dem på ett sätt som får resten av bönderna i Old Ox att rasa av ilska. Samtidigt som bröderna försöker skapa sig ett nytt liv i kölvattnet av slaveriets trauman uppdagas en historia om förbjuden kärlek mellan två soldater som nyligen återvänt hem.

Ett storslaget och spännande epos som berättar om kärlek och medmänsklighet under de mest skrämmande omständigheter.

Onsdag 30 november
Kl. 17-18.30

Till den här gången läser vi En familj som vår Länk till annan webbplats. av Katherine Heiny Länk till annan webbplats.. Småskolelärarinnan Jane är nyinflyttad i Boyne City, Michigan, och när hon träffar Duncan blir hon snabbt förälskad; han är charmig, gladlynt och snygg. När Jane precis håller på att vänja sig vid livet i den lilla staden och vid Duncans röriga relationer, inträffar en olycka som ställer allt på ända. Och Jane måste fråga sig hur hon vill att hennes liv ska se ut. Kanske finns lyckan inom närmare räckhåll än hon tror?

En familj som vår är en roman i fin amerikansk tradition, jämförbar med Stekta gröna tomater eller Anne Tylers böcker. En varm, rolig och lite vemodig roman med stort hjärta, som ställer frågan: Vad är egentligen en familj?

Datum och tid:

Plats: Lilla salongen, Kulturhuset Eden, Göteborgsvägen 61, Lilla Edet

Arrangör: Lilla Edets bibliotek

Evenemanget är kostnadsfritt men anmälan krävs. Se evenemangsinformationen.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Senast publicerade evenemang

  • Blomsteräng med vita blommor mot blå himmel
  • Orange bakgrund med texten "eMedborgarveckan 2023 9-15 oktober
  • Föremål som är bra att ha hemma vid kris