Lilla Edets kommun - startsida
Ryrsjöns Montessoriskola

Ryrsjöskolan

Ryrsjöskolan ligger i Göta, några kilometer söder om Lilla Edet.

Vi är en kommunal skola som erbjuder pedagogik från förskoleklass till och med årskurs 6. På skolan finns också ett fritidshem.

 

Skolans personal arbetar tillsammans på att forma en trygg och trivsam miljö på skolan. Detta har bidragit till att skolan har en god måluppfyllelse och att lärandemiljön upplevs som lugn och trygg.
 
Pedagogerna bedriver en undervisning där målet för den enskilda eleven är tydligt formulerat i varje enskilt ämne. Man följer upp målen genom så kallade målsamtal som pedagogen har med varje elev två gånger per termin. Då samtalar man kring vad som krävs av eleven och vilket stöd eleven behöver för att kunna nå målet. Skolan har också en god kommunikation med föräldrar och vårdnadshavare.

Ryrsjöskolans fritidshem

Ryrsjöskolans fritidshem har barnomsorg mellan kl. 6-18. På Ryrsjöskolan arbetar tre fritidslärare och en skolfritidslärare. Våra tre fritidslärare har lärarlegitimation vilket också innebär att de undervisar under skoltid. Christian undervisar i idrott i arbetslag F-3, Madeleine undervisar i idrott och bild i arbetslag 4-6 och Christoffer ingår i skolans elevhälsa och arbetar som stödlärare i arbetslag F-3. Vår skolfritidslärare arbetar, under skoltid, som resurs i årskurs 1.


Ryrsjöskolans planeringar, även kallat FRIPPAR, hittar du på lärplattformen UNIKUM. I entrén till fritids finns aktivitetstavlan, där kan du som vårdnadshavare se dagens aktiviteter, vilka som varit i tjänst under dagen och veckans uppdrag.


Ryrsjöskolans fritidshem använder sig av appen Edlevo. I appen registrerar du som vårdnadshavare vistelsetid för ditt barn. Har du frågor kring appen, så fråga fritidslärarna så hjälper de dig. Fritidsarbetslaget finns anträffbara via telefon eller sms vardagar mellan kl. 6-8 och 12.30-18.

Senast uppdaterad: 2022-06-30
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »