Lilla Edets kommun - startsida

Bildskapande

Kurserna i bildskapande finansieras delvis med pengar från Kulturrådet men kostar 650 kr per termin. Lärare är Carina Cresta.

Bild och form 6-11 år

Gillar du att måla och teckna eller hantverk och pyssel, kanske testa nya spännande material eller bygga nya grejer av gamla? Då ska du söka till vår kurs!
Vi utgår från dina förmågor och jobbar med färg och form för att uttrycka fantasi, lust och skaparglädje. Under våren har vi möjlighet att pröva olika tekniker i såväl hårt som mjukt material så som papper, wellpapp, trä, tyg, metalltråd, lera och återbruksmaterial. Du kan vara med och påverka innehållet i kursen tillsammans med gruppen och ges möjlighet att upptäcka och utforska din kreativitet och konstnärlighet.
På kursen lär vi oss om olika verktyg och hur de kan användas till konst och hantverk. Vi övar handen och sinnets skicklighet och har roligt tillsammans.

Bild och form 11-16 år

Funderar du på konst, hantverk och design?
Gilla du att måla och teckna, skapa med händerna, upptäcka och testa nya material eller göra om gammalt till nytt? Då är detta kursen för dig!
I Kulturskolans kurs kan du prova på spännande material och tekniker så som måleri, serieberättande och skulptur och utveckla ditt sätt att arbeta med färg, form och rumslighet.
Under våren har vi möjlighet att pröva olika tekniker i såväl hårt som mjukt material så som papper, wellpapp, trä, tyg, metalltråd, lera och återbruksmaterial. Vi ställer viktiga frågor som du eller någon annan i gruppen funderat över, allt ifrån hur vi kan uttrycka kärlek i en bild eller form till hur används material cirkulärt och vad betyder egentligen klimatsmart design? Hur tillverkar vi ett eget mönster till vår tygkasse, en egen förpackning i papp eller en tekopp i lera? Tillsammans utformar vi innehållet i kursen och hittar nya perspektiv, inspiration och uppmuntran till all sorts kreativitet och lust att göra saker på ett annorlunda sätt.
Kursen ger dig kunskap om olika tekniker och verktyg och självförtroende att utmana dig själv att pröva nya sätt att arbeta på. Du får möjlighet att lägga grunden till ditt konstnärliga språk och utveckla ditt eget personliga uttryck.
Varmt Välkommen!


Carina Cresta är verksam konstnär och bild & formpedagog med stor passion för att dela glädjen i kreativt skapande.

-Mitt favorit material är lera. Trots att det keramiska ofta innebär en lång process så känns det alltid direkt och befriande att arbeta med och det sker en slags kommunikation mellan dig och materialet.

Under flera års tid har jag genom workshops, skapande skola projekt och kurser i kultuskolan på olika platser i landet, haft förmånen att ta del av ungas idéer, kreativitet och väg mot skapande, modiga unga vuxna. Jag ser fram emot att fortsätta dela med mig av den lust och glädje det ger att ha det konstnärliga skapandet i sitt liv.

Du kan få en glimt av tidigare pedagogiskt arbete i skiftande material och min egen konst på instagram: themilkywayart

Senast uppdaterad: 2021-06-23
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »