Lilla Edets kommun - startsida

Bildskapande

Kurserna i bildskapande finansieras delvis med pengar från Kulturrådet men kostar från och med vårterminen 2020 650 kr per termin. Lärare från höstterminen 2020 är Zion Ivarsson.

Bild och form 6-11 år

En kurs för dig som älskar att måla, teckna och skapa. Det finns hundratals olika sätt som du kan arbeta med färg och form. Vi kommer bland annat testa på serieteckning, skapa egna sagovärldar, graffiti och utforska rymden.


Du får lära dig olika tekniker och verktyg inom måleri och bildskapande, som akryl, akvarell, graffitipennor, skissteknik med mera. Du får utveckla dina egna idéer och projekt och prova på nya sätt att arbeta på.

Bild och form 12-16 år

En kurs för dig som är kreativ, nyfiken och tycker om att skapa på ett eller ett annat sätt. Kursen i bildkonst syftar att ge alla möjlighet att arbeta med varierande material inom måleri, mallteknik, skissteknik och foto, samt utveckla ditt egna personliga uttryck.


Du lär dig om hur du kan skapa spännande bilder som har något att berätta, du får utveckla din egen personliga stil. Du får arbeta med till exempel lera, spraymall, sprayfärg, tryck, akryl, akvarell och så vidare. Du får kunskaper om olika tekniker och verktyg. Du får lära dig om kulturer och konstformer från olika delar av världen. Du utmanar dig själv och får prova nya sätt att arbeta på.

Om Zion Ivarsson

Konstnär och bild/visuell lärare, har arbetat med barn och ungdomar både på förskola, grundskolan och gymnasiet. Driver också företaget Cirklarlänk till annan webbplats som håller i workshops och kurser inom kreativa processer inom skapande och måleri.


 Jag anser att skapandet är ett grundläggande mänskligt behov som vi alla behöver för att utvecklas. Att få utrycka sig och skapa sina egna bilder och verk är viktigt, det ger oss självkänsla, självinsikt och får oss att utvecklas och att växa som individer. Det är också fantastisk roligt och givande.

Senast uppdaterad: 2020-07-15
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »