Lilla Edets kommun - startsida

Dans

Danskurserna finansieras delvis med hjälp av bidrag från kulturrådet. Danslärare är Johanna Johansson.

Danskurserna kostar 650 kr/termin (Danslinjen räknas som 2 kurser)

DANSLINJEN 12-20 ÅR Tempo, skratt och utmaning! 

Måndagar kl. 17.10-19:30
Torsdagar 17.10-19:30

Fritidsgården kosmos danssal.

Det spelar ingen roll om du vill lära dig nya dansrörelser eller finslipa din talang, den här kursen har det du letar efter.
På danslektionerna är det full fart och vi dansar olika dansstilar såsom modern dans, jazz och street beroende på gruppens intresse. Vi jobbar med att stärka kroppen och öka flexibiliteten med dansteknik och övningar av olika musikstycken och rytmer. Under kursens gång får du både lära dig koreografier och utveckla ditt eget skapande. Vi jobbar aktivt med att öka kroppsmedvetenheten, samarbetsförmågan, och det egna uttrycket. Jag engagerar mig för att ge varje elev sin individuella uppmärksamhet samtidigt som hela gruppen rör sig framåt tillsammans.
Vi svarar gärna om du har några frågor om kursen eller något annat - det är bara att kontakta oss.​

HÖSTEN 2020 

Afrobeat: Med inspiration från den ghananska dansen kommer vi höja pulsen under detta pass. Till afrikanska rytmer kommer vi lära oss viktiga grundsteg ur den ghananska danskulturen. Med kropp och ljud låter vi lyckoruset ta ut oss ännu lite till och endorfinerna flödar i takt med svetten. Här ser vi varandra. Ett pass att ha roligt under, utmanas i och återvända till. Här ger vi allt. Teknikträning i grundsteg, utmanande lyft eller andra gruppsamarbeten och en härlig koreografi som till viss del är teatralisk och till viss del fullt ös. 

Contemporary: Under denna klass kommer vi prova några olika moderntekniker och lägga en bra grund inom dessa. Vi kommer jobba med golvteknik såväl som hopp och kast, piruetter och häng. Vi kommer jobba med kortare danssekvenser och stärkande teknikarbete över diagonalen. Och i koreografin kommer vi jobba med utstrålning och känslor. Under vissa klasser kommer vi även fokusera lite på de något mer trixiga golvmomenten som oftast är en utmaning och kan behöva mer tid för att klaras av. Det kan vara olika typer av kullerbyttor, tillits-moment med partner eller andra roliga utmaningar. Denna träning kan göra dig bättre utvecklad för att dansa mer avancerade koreografier.


Till anmälningsformuläret »

                      

                    BARNDANS, ÅRSKURS 1-3 

Måndagar kl. 15:00-15:45 i Strömskolans gymnastiksal Start v.35​

Torsdagar kl.14.55-15:40 Tingbergsskolans gymnastiksal Start v.35

Under lekfulla former får våra allra minsta barn ledas in i dansens underbara värld full av fantasi och spännande möten. Tillsammans utforskar vi och övar musikalitet, rytmik, koordination, balans och koncentration. Undervisningen anpassas efter barnens mognad och byggs på i takt med deras utveckling. På danslektionerna lär du dig grundläggande danssteg som blir till danskombinationer till olika musik. Du utvecklar ditt eget rörelsespråk och sätt att uttrycka dig med dans. Vi fokuserar på att stärka kroppsmedvetenheten, samarbetsförmågan och din kreativitet.

                              ÅK 4-6 STREETJAZZ

Måndagar kl. 16:05-17:05 Fritidsgården Kosmos danssal start v.35
Förberedande danslinjen: Årskurs 4-6

Showdance/musikal:
Här jobbar vi på teknik för show dance i ett högt tempo fyllt av glädje och utstrålning. Vad är show dance? Det blir en blandning av olika dansstilar från Los Angeles, New York och London där jazztekniken är grunden. En dansstil med tydlig känsla av sceniskt uttryck, som inspireras från nöjesbranschens scener. Vi kommer dansa till musikallåtar från dansens alla tider och leva oss in i olika roller. Till sist kommer vi fokusera på koreografi med attityd, jazz hands, höga kickar och snabba svängar. Vi ser till att alla får individuell hjälp samtidigt som samarbete är en viktig del i kursen.


                          ÅK 4-6 CONTEMPORARY

Torsdagar kl. 16:05-17:05 i fritidsgårdens lokaler. Lilla Edet. Start v.35
Contemporary:
Under denna klass kommer vi prova några olika moderntekniker och lägga en bra grund inom dessa. Vi kommer jobba med golvteknik såväl som hopp och kast, piruetter och häng. Vi kommer jobba med kortare danssekvenser och stärkande teknikarbete över diagonalen. Och i koreografin kommer vi jobba med utstrålning och känslor. Under vissa klasser kommer vi även fokusera lite på de något mer trixiga golvmomenten som oftast är en utmaning och kan behöva mer tid för att klaras av. Det kan vara olika typer av kullerbyttor, tillits-moment med partner eller andra roliga utmaningar. Denna träning kan göra dig bättre utvecklad för att dansa mer avancerade koreografier. Contemporary / Samtida dans är en stil av uttrycksfull dans som kombinerar delar av flera dansgenrer, inklusive modern, jazz, lyrisk och klassisk ballett. I samtida dans strävar vi efter att koppla sinne och kropp genom flytande dansrörelser.


Bra att veta

Dansens ABC till dansande och dansandes målsman: På danslektionerna är det viktigt att ha bekväma, mjuka kläder som du kan röra dig obehindrat i. Du kan ha inomhusskor på dig eller vara barfota. Om du vill kan du ha med en vattenflaska. Innan danslektionen startar kan det vara bra att hinna på toaletten och ha ätit mellanmål. Vi är fysiskt aktiva hela lektionen, så mellanmålet gör gott för både kropp och knopp när det är dags för dans.  Under danslektionen får föräldrar eller andra anhöriga stanna utanför danssalen. Det blir en stund för oss som dansar att arbeta i ett tryggt och eget rum med nya övningar, stilar och processer. Vid terminens slut bjuder vi in anhöriga att komma och ta del av vad vi arbetat med under terminen.

Kontakt

Har du frågor som rör undervisningen och danspedagogik kan du i första hand ta kontakt med dansläraren Johanna, ajaydansare@gmail.com. Har du allmänna frågor kring anmälningsförfarande eller övriga frågor till musikskolan vänligen kontakta ingmarie.romell@lillaedet.se
För aktuell info följ Johannas dansblogg dansterminen.selänk till annan webbplats 


Senast uppdaterad: 2020-06-24
Sidansvarig: Erica Suraiya
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »