Lilla Edets kommun - startsida

Dans

Danskurserna finansieras delvis med hjälp av bidrag från kulturrådet. Dansläraren heter Johanna Johansson.

Från och med vårterminen 2020 kommer dessa kurser att kosta 650 kr/termin.


Lilla Edet Danslinje - För dig som är 13-20 år och som vill satsa på dansen till 100%.

Här tränar vi 2 gånger per vecka, dansteknik, koreografi och scenisk  produktion. Danslinjen lägger en grund inför fortsatta dansstudier och är på så sett förberedande för både gymnasial och eftergymnasial utbildning. Varierande mellan terminerna så kommer något extra tillfälle ges avsett att utveckla dig som dansare och ge en inblick i den professionella dansvärlden. Aktiviteten är inte alltid bestämd i förväg utan kan väljas under terminens gång, delvis efter elevernas önskemål och även efter säsongens utbud. Ett särskilt tillfälle kan vara t ex elevuppträdanden, besök på dansutbildningar, workshops med gästlärare, åka och se en dansföreställning tillsammans, få besök av andra dansare/besöka andra dansare.


Vi strävar även efter att ni som går danslinjen tillsammans ska få skapa något långsiktigt och större som kan bli återkommande år efter år. Det kan tex vara en egen danstävling, en egen dansfestival eller egna danskurser/workshops för de yngre grupperna.Anmäl dig till danslinjen för 13-20 år. Träning måndagar kl. 18.00-19:15 och torsdagar kl. 17:45-19:15 i Fritidsgården Kosmos.
Anmäl dig via anmälningsformuläret. Du hittar danslinjen under övriga kurser.

Till anmälningsformuläret »

Barndans, årskurs 1-3

På danslektionerna lär du dig grundläggande danssteg som blir till danskombinationer till olika musik. Du utvecklar ditt eget rörelsespråk, koordination och sätt att uttrycka dig med dans. Vi fokuserar på att stärka kroppsmedvetenheten, samarbetsförmågan och din kreativitet.

Streetjazz, årskurs 4-6 måndagar

Streetjazzen är en utveckling av streeten. Vi använder mjuka rörelser och teknik från jazzen, men samtidigt tillförs tyngden och den tyngre stilen från streeten. Streetjazz är oftast det man ser i musikvideor. Det är blandning av jazzdans och streetdance.


Contemporary eller "samtida" årskurs 4-6 torsdagar

Samtida dans är en stil av uttrycksfull dans som kombinerar delar av flera dansgenrer, inklusive modern, jazz, lyrisk och klassisk ballett. I samtida dans strävar vi efter att koppla sinne och kropp genom flytande dansrörelser.

Dance fusion, 13-20 år

På danslektionerna är det full fart och vi dansar olika dansstilar såsom modern dans, jazz och street beroende på gruppens intresse. Vi jobbar med att stärka kroppen och öka flexibiliteten med dansteknik och övningar av olika musikstycken och rytmer. Under kursens gång får du både lära dig koreografier och utveckla ditt eget skapande. Vi jobbar aktivt med att öka kroppsmedvetenheten, samarbetsförmågan, och det egna uttrycket.

Preliminära dagar och tider för vårterminen 2020:

Måndag:

Strömskolan gymnastiksal kl. 14.30-15.15 dans årskurs 1-3

Lödöse i Tingbergskolans gymnastiksal 15.45-16.30 dans årskurs 1-3

Lilla Edet kl. 17.00-18.00 årskurs 4-6

Lilla Edet kl. 18.00-19.15 13-20 år Danslinjen


Torsdag:

Lilla Edet:

15.40-16.40 dans årskurs 4-6

16.45-17.30 dans årskurs F-3

17.45-19.15 dans 13-20 år

Bra att veta

Dansens ABC till dansande och dansandes målsman: På danslektionerna är det viktigt att ha bekväma, mjuka kläder som du kan röra dig obehindrat i. Du kan ha inomhusskor på dig eller vara barfota. Om du vill kan du ha med en vattenflaska. Innan danslektionen startar kan det vara bra att hinna på toaletten och ha ätit mellanmål. Vi är fysiskt aktiva hela lektionen, så mellanmålet gör gott för både kropp och knopp när det är dags för dans.  Under danslektionen får föräldrar eller andra anhöriga stanna utanför danssalen. Det blir en stund för oss som dansar att arbeta i ett tryggt och eget rum med nya övningar, stilar och processer. Vid terminens slut bjuder vi in anhöriga att komma och ta del av vad vi arbetat med under terminen.

Kontakt

Har du frågor som rör undervisningen och danspedagogik kan du i första hand ta kontakt med dansläraren Johanna, ajaydansare@gmail.com. Har du allmänna frågor kring anmälningsförfarande eller övriga frågor till musikskolan vänligen kontakta ingmarie.romell@lillaedet.se
För aktuell info följ Johannas dansblogg dansterminen.selänk till annan webbplats 


Senast uppdaterad: 2020-03-13
Sidansvarig: Erica Suraiya
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »