Lilla Edets kommun - startsida

Mat, lunch

I centralköket på Fuxernaskolan tillagas runt 2300 luncher varje dag varav cirka 1700 skickas ut till övriga skolor och förskolor i kommunen. 600 luncher serveras i Fuxernas restaurang.
 
Varje dag serveras alternativrätt, salladsbuffé, mjölk och hårt bröd. Matsedel hittar du till höger med reservation för eventuella ändringar. Frukost och mellanmål tillagas på varje kök för respektive fritidshem/förskola.

Centralköket

Det är 10 personer som arbetar i centralköket: två kokerskor har ett rullande schema, en vecka specialkost och en vecka allmän kost. Åtta ekonomibiträden har också ett rullande schema. Man varvar mellan olika diskstationer och de båda matsalarna samt servar kokerskorna. En kostchef ansvarar för samtliga kök inom bildningsförvaltningen i kommunen.
 
Köket är öppet från klockan 06.00 - klockan 15.30 (lunchstängt mellan 12.30-13.00).

Lunchmeny i mobilen

Du kan få lunchmenyerna för förskolor och skolor i mobilen via appen AivoMenu. Du laddar ner appen via App Store för Iphone eller via Google Play för Android, genom att söka på ordet Aivomenu. I dagsläget fungerar inte appen till Windows Phone. Appen är gratis att ladda ner.

Födoämnesallergi och specialkost

Antalet allergier tycks öka och det finns idag fler komplicerade kostavvikelser än tidigare. För att alla barn ska få rätt kost måste skolan få reda på barnets hela allergibild. Blankett för att anmäla specialkost hittar du i högermenyn. Varje hösttermin ska ny uppdaterad blankett lämnas in. 

Anmälan om specialkost skickas/lämnas till:

Lilla Edets kommun
Bildningsförvaltningen, skolhälsovården
Järnvägsgatan 12
463 80 Lilla Edet

Det går även bra att lämna den direkt till skolsköterskan på skolan.

Skolan har infört förbud mot nötter, jordnöt, mandel och sesam på alla skolor och förskolor i kommunen. Förbudet gäller även vid utflykter.

Senast uppdaterad: 2019-09-13
Sidansvarig: Erica Suraiya
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »