Lilla Edets kommun - startsida

Vuxenutbildning

Vuxenutbildningen vänder sig till dig som behöver komplettera din utbildning på grundskole- och gymnasienivå. Att studera på vuxenutbildningen kostar ingenting.

En vuxenutbildning kan innebära att du blir mer konkurrenskraftig i arbetslivet, får behörighet för högre studier eller helt enkelt underlättar ditt vardagliga liv.

När du väljer utbildning ska du i första hand fundera på vad som intresserar dig, och låta detta styra ditt val.

Studie- och yrkesvägledare för vuxenutbildningen kan vara till hjälp om du har tankar och funderingar kring utbildning och arbetsmarknad. Där hittar du även länkar till webbplatser där du kan få tips på utbildningar.

Vuxenutbildning i Lilla Edet

Från och med januari 2020 stängs möjligheten att läsa kurser på grundläggande och gymnasial nivå på plats på Lärcentrum i Lilla Edet. Vill du studera i traditionell skolmiljö kan du ansöka till kommuner inom Göteborgsregionen som erbjuder vuxenutbildning. För information och vägledning är du välkommen att kontakta studievägledare Mari Lundberg (kontaktuppgifter hittar du i högerspalten).

Distanskurser

Lilla Edets kommun erbjuder möjlighet att läsa teoretiska gymnasiekurser på distans. Dessa webbaserade distansutbildningar genomförs av utbildningsföretaget Hermods på uppdrag av vuxenutbildningen i Lilla Edet. Om du är intresserad av att studera på distans tar du kontakt med studievägledare Mari Lundberg, då vägledning inför studier fortsatt sker hos kommunen (kontaktuppgifter finner du i högerspalten).

Yrkesutbildning

Ett samarbetsavtal mellan 13 kommuner inom Göteborgsregionen (GR) gör det även möjligt för dig att söka till utbildningar inom GRvux.


GRvux erbjuder yrkesutbildningar på gymnasial nivå. Utbildningarna tas fram i samverkan med arbetsgivarna i Göteborgsregionen. På så vis säkerställs att utbildningarna motsvarar arbetsmarknadens krav och ger de kompetenser som efterfrågas.


Ansökningsperioden inför våren 2021 är 30 september – 27 oktober. För mer information och ansökan se www.grvux.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Läser du svenska för invandrare (sfi) nivå C-D i Lilla Edets kommun har du möjlighet att söka till GRvux med språkstöd.

Senast uppdaterad: 2020-10-26
Sidansvarig: Erica Suraiya
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »