Tipsa om evenemang

TIpsa oss om vad som händer i kommunen genom att fylla i formuläret nedan. För att vara säker på att din aktivitet kommer med på webbplatsen, behöver vi ha in den senast fem arbetsdagar innan aktiviteten äger rum. Under semesterperioden kan det dock ta längre tid att få ut evenemang/aktiviteter, så var ute i god tid.

Tänk på att alla aktiviteter ska vara öppna för allmänheten. Vi godkänner alla aktiviteter innan de publiceras på webbplatsen. I våra riktlinjer för evenemangskalendern kan du se exempel på vilka evenemang och aktiviteter som publiceras.

Evenemang som uppfyller nedanstående kriterier tas med i mån av plats. Vi bedömer evenemangets grad av allmänintresse och kan neka publicering.

Vi publicerar inte material som är sexistiskt, rasistiskt, oetiskt eller på annat sätt kan anses vara stötande. De bilder och texter som arrangören tillhandahåller får inte strida mot någon annans upphovsrätt.

Evenemang som publiceras i kalendern ska uppfylla följande kriterier


Evenemanget ska ha lokal anknytning eller bedömas vara av värde för kommuninvånarna ur allmänbildande och/eller kulturell, idrottslig, hälsofrämjande eller bred underhållande/nöjes synpunkt.

Evenemanget ska vara ett publikt arrangemang, alltså öppet för allmänheten, med eller utan inträdeskostnad.

Bedömningsexempel

Exempel 1
Publiceras inte: En förening ska anordna ett årsmöte.
Publiceras: Om däremot föreningen i samband med årsmötet ska anordna en konsert eller ett föredrag som är öppet för allmänheten publiceras detta som ett enskilt evenemang.

Exempel 2
Publiceras inte: Ett religiöst samfund har ordinarie sammankomst.
Publiceras: Om däremot kyrkan anordnar en musikkonsert utöver ordinarie verksamhet publiceras det arrangemanget.

Exempel 3
Publiceras inte: En partipolitisk sammankomst.
Publiceras: Om däremot partier från både majoritet och opposition är representerade i ett samtal eller debatt så publiceras arrangemanget.

Exempel 4
Publiceras inte: En restaurang vill göra reklam för sin ordinarie restaurangverksamhet (t ex mat och dryck) utan underhållningsinslag.
Publiceras: Om restaurangen däremot anordnar till exempel musikkväll eller annan underhållning som är något extra utöver ordinarie verksamhet får själva evenemanget annonseras.

Exempel 5
Publiceras inte: Enskild näringsidkare har bokat till exempel torgyta för att sälja/marknadsföra varor.
Publiceras: Marknad/festival med många olika aktörer och näringsidkare på till exempel torgyta eller i mässlokal.

Exempel 6
Publiceras inte: internmatch mellan två lag i en idrottsförening eller matcher mot andra lag som bedöms ha ett mindre allmänintresse.
Publiceras: Föreningars/klubbars A-lag eller motsvarande spelar match som bedöms ha allmänt intresse


Till exempelvis "Allsång i Slottsparken"

Beskriv evenemanget i några meningar som lockar din målgrupp. Tänk på att ange detaljer om föreläsaren, musikgruppen, pjäsen etc.

Ange länk om det finns mer information om evenemanget på en annan webbplats, Facebooksida eller liknande.

Om ja, ange sista datum, eventuell kostnad, betalsätt etc.

Till exempelvis kontanter, betalkort, Swish etc. för eventuell entréavgift, fika eller annan försäljning.
Evenemangets startdatum och starttid * (obligatorisk)
Evenemangets startdatum och starttid
Evenemangets slutdatum och sluttid * (obligatorisk)
Evenemangets slutdatum och sluttid
Kontaktperson * (obligatorisk)
Kontaktperson

Skicka gärna med lämplig bild för evenemanget. Tryck på knappen "Välj fil". Du letar sedan upp bilden på din dator. Tänk på att du måste ha tillstånd från fotografen för att använda bilden. Bilden kommer att användas på lillaedet.se och beskäras för att passa formatet. Skickar du inte med bild kommer vi att använda en av våra standardbilder

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?