Nyheter

Här hittar du alla kommunens nyheter samlade och sorterade efter publiceringsdatum. Vill du söka bland nyheterna i fritext använder du sökfunktionen högst upp.

Senaste nyheterna

 • Kalkning av sjöar med helikopter

  Den årliga kalkningen av sjöar, våtmarker och vattendrag i de västra delarna av Lilla Edets kommun genomförs fredag 12 augusti. Kalkningen kommer ske med helikopter.
  Bygga, bo och miljö
 • Sök till yrkesutbildningar inom Göteborgsregionen med start i oktober

  GRvux erbjuder möjlighet att läsa en yrkesutbildning på gymnasial nivå inom Göteborgsregionen. Utbildningarna riktar sig till dig som har behov av att byta yrkesbana, saknar gymnasieutbildning eller vill komplettera din yrkesutbildning. 
  Utbildning och barnomsorg
 • Må bättre - träffar i höst för dig mellan 13-19 år

  Är du mellan 13-19 år? Vill du må bättre? Vill du komma i gång med fysisk aktivitet och lära dig mer om olika saker på temat hälsa?
  Uppleva och göra
 • Skolverket: Välkommen till den svenska skolan

  Barn och ungdomar från Ukraina är välkomna i den svenska förskolan och skolan. Att få gå i förskola eller skola, vara en del av ett sammanhang och umgås med jämnåriga skapar trygghet för barn och unga.
  Utbildning och barnomsorg
 • Ska du börja första året i gymnasiet? Kom och hämta ut ditt tillfälliga busskort i Medborgarservice i kommunhuset i augusti!

  Alla gymnasieelever som är folkbokförda i Lilla Edets kommun får ett busskort (skolkort) hem med posten under augusti månad. Du som ska börja årskurs 1 på gymnasiet kommer att få ett tillfälligt skolstartskort att använda i väntan på att ditt ordinar...
  Utbildning och barnomsorg
 • Algblomning vid Prässebo badplats

  För tillfället är det algblomning vid Bodasjöns badplats i Prässebo. Vi avråder därför från allt bad och håll gärna lite extra uppsikt på små barn och husdjur som lätt kan råka svälja vattnet.
  Bygga, bo och miljö
 • Planerad flygfotografering med drönare på Ström och sydöstra Lilla Edet

  Geodataenheten behöver ibland göra flygfotografering med drönare som ett stöd i vårt arbete. Någon gång under vecka 32, beroende på väder, planerar vi att genomföra flygningar över på Ström och sydöstra Lilla Edet.
  Bygga, bo och miljö
 • Hur vill du att ditt barn minns dig om 20 år?

  Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna. Nu erbjuder Lilla Edets kommun föräldrautbildnin...
  Omsorg och hjälp
 • Edethus nya VD på plats

  Sanny Mattelin började sin nya tjänst som VD på Edethus igår 1 augusti.
  Kommun och politik
 • Digital föreläsning 13 september: psykisk livräddning

  Är du orolig för någon? Om någon drabbas av hjärtstopp finns hjärt- och lungräddning, men hur gör vi för att hjälpa när någon mår psykiskt dåligt?
  Omsorg och hjälp
 • Hantering av döda vilda fåglar

  Just nu är spridningen av fågelinfluensavirus stor bland vilda fåglar utmed kusten i Västsverige. För att minimera riskerna för smittspridning till tama fåglar och människor är det viktigt att hantera döda vilda fåglar på rätt sätt.
  Bygga, bo och miljö
 • Varsågod och sitt! Nya bänkar är på plats

  Tack för ert stora engagemang kring placeringen av nya bänkar! Medborgardialogen som pågick under slutet av januari och februari månad inbringade hundratals förslag.
  Bygga, bo och miljö
 • Förälder till tonåring?

  Välkommen att delta i en grupp för tonårsföräldrar. Anmäl dig senast söndag 4 september.
  Omsorg och hjälp
 • Nu lanserar vi kommunens nya webbplats!

  Du som har besökt oss på webben förut märker säkert att vi nu har fått en ny webbplats! Målet med den nya webbplatsen är att tillgodose ditt behov som besökare med tydligt fokus på användarvänlighet, service och tillgänglighet. Arbetet med kommunens ...
  Kommun och politik
 • Stora satsningar på kommunens lekplatser

  Lilla Edets kommun arbetar successivt med att rusta upp lekplatser i kommunen.
  Uppleva och göra
 • Kommunens sommaröppettider

  Under semesterperioden är det förändrade öppettider i delar av kommunens verksamheter. Sommaröppettider gäller från 27 juni. Trevlig sommar önskar Lilla Edets kommun!
  Kommun och politik
 • Nytt utegym vid älvpromenaden

  Du vet väl att vår fina älvpromenad har fått ett nytt utegym? Det ligger strax nedströms om sportfiskeklubben Laxen vid Spånkajen. Helgen lovar sol, så klart du ska ta en promenad eller löprunda och testa utegymmet!
  Uppleva och göra
 • Nya bryggor på alla kommunala badplatser

  Hoppas du njuter av de nya bryggorna vi har satt ut på alla tre kommunala badplatserna!
  Uppleva och göra
 • Planerad flygfotografering med drönare i Lilla Edet

  Geodataenheten behöver ibland göra flygfotografering med drönare som ett stöd i vårt arbete. Någon gång under vecka 27 eller 28, beroende på väder, planerar vi att genomföra en flygning över Fuxernaskolan i Lilla Edet.
  Bygga, bo och miljö
 • Musikframträdanden med Kulturskolans feriearbetande ungdomar

  Kulturskolans nio feriearbetande ungdomar musicerar och bjuder på härlig musik runt om i vår kommun nästa vecka!
  Uppleva och göra