Ströms slottspark

Ströms slottspark ligger nära Göta älv och i anslutning till Lilla Edets vänthamn. I parken finns något för alla, antingen du vill ta det lugnt och njuta av en picknick i trevlig atmosfär eller väljer att ha en mer aktiv stund i parken. Här hittar du också en av kommunens häftigaste lekplatser.

I Ströms slottspark finns goda möjligheter till idrott, motion och friluftsliv. Här kan du bland annat utöva streetbasket, bangolf, beachvolley, discgolf eller nyttja utegym, promenadstigar och här finns stora gräsytor för lek och spel samt lekplats.

I Ströms slottspark kan du gå aktivitetsrundorna ”Bollkul” och ”Puls och styrka”. Gör din fysiska aktivitet till en spännande aha-upplevelse!

Aktivitetsrundorna vänder sig till kommunens alla invånare oavsett ålder. På aktivitetsrundorna gör du fysiska övningar i din egen takt och efter dina förutsättningar. Längs de olika slingorna i parken finns skyltar och på varje skylt finns två olika övningar, en för barn och en för vuxna. På så sätt är det också möjligt för vuxna och barn att röra på sig tillsammans och tanken är att främja gemenskap, skratt och spontanidrott för alla. På skyltarna finns även spännande forskning och intressant fakta kring rörelse och idrott att ta del av.

Förhoppningen är att fler kan hitta vägen till ett aktivt liv och att de olika träningsaktiviteterna ska sporra till inspiration och rörelse.

Vill du räkna poäng och tävla mot dig själv eller någon annan?

Då scannar du in QR-koden på skylten och skriver in poängen i en digital poängräknare. Du väljer självklart din egen nivå på aktiviteten - alla rörelser är bra för kroppen!

Ge dig ut till Ströms slottspark och prova! Och glöm inte att ta med en boll om du ska gå rundan ”bollkul”.

Skötsel och skyltning

IK Bergaström Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. står för skötsel och skyltning av rundorna.

Möjligt tack vare samarbete

Aktivitetsrundan har kommit till genom ett samarbete mellan IK Bergaström, Träning i Livet och Lilla Edets kommun.

I Lilla Edet kan man spela bangolf i Ströms slottspark under sommarmånaderna. Idrottsföreningen Edet FK ansvarar för bangolfbanorna i slottsparken och klubbor och bollar hittar du i caféet i parken.

Information om när banorna är öppna hittar du på Edet FK:s facebooksida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Discgolfbanan ligger i Ströms slottsparks trädbevuxna del, uppe på kullen söder om Ströms Slott. Starten hittar du mitt emot minigolfbanorna, vid parkens södra entré vid Parkvägen.

Under 2022 har banan fått en helt ny sträckning med bland annat plana utkastplattor med konstgräs och nya korglägen. Discgolfbanan är byggd som en varierad korthålsbana och passar både nybörjare och erfarna spelare som vill träna på sitt närspel. Viss kupering förekommer.

Under sommarhalvåret finns möjlighet att hyra discar i slottscaféet.

I Ströms slottspark finns en inhägnad hundrastgård där din hund kan springa fritt.

Hundrastgården ligger intill parkeringen utmed Strandvägen.

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?