Fakturor från kommunen

Har du fått en faktura från Lilla Edets kommun? Här hittar du information om hur du betalar via e-faktura och autogiro.

Längst ner på fakturan finns en inbetalningstalong med det bankgironummer som betalningen ska sändas till, samt ett OCR-nummer som ska anges i samband med betalningen.

Bankgironummer

Fakturor för renhållning och VA (endast OCR-betalning):
Bankgiro 569-2041

Fakturor för barn- och äldreomsorg samt övriga fakturor (endast OCR-betalning):
Bankgiro 5259-4686

Betalningar utan OCR-nummer:
Bankgiro 891-0440

Har du frågor eller vill ha hjälp?

Har du frågor om innehållet i din faktura/e-faktura?

Avfall och återvinning
avfall@lillaedet.se

Vatten och avlopp
va@lillaedet.se

E-faktura

Har du barn på kommunens förskolor? Eller använder du dig av kommunens äldreomsorgstjänster? Då kan du - eller du som är anhörig - betala fakturorna för dessa tjänster via internetbank.

Med e-faktura sker betalningarna alltid på rätt sätt eftersom alla uppgifter är ifyllda när du erhåller e-fakturan. Du slipper därför registrera uppgifterna manuellt och godkänner betalningen med ett enkelt knapptryck.

Du anmäler dig till e-faktura via din internetbank. Sök fram Lilla Edets kommun och/eller Lilla Edets kommun VA Renhållning.

När du är anmäld till e-faktura får du inte längre någon pappersfaktura med posten. Om du däremot missar att godkänna din e-faktura via din internetbank skickar Lilla Edets kommun ut en betalningspåminnelse i pappersform.

När du har fått en faktura får du ett meddelande i din internetbank. Information om betalda fakturor ligger kvar i 18 månader. Om du byter bank måste du göra en ny anmälan för e-faktura från Lilla Edets kommun i din nya internetbank.

Är du intresserad av e-faktura, men ännu inte anslutit dig till en internetbank, kontakta då din bank så hjälper de dig. Tjänsten kostar ingenting.

Betalning via autogiro

Autogiro innebär att du får pappersfakturor och fakturabeloppen dras med rätt belopp från ditt förvalda konto på respektive förfallodatum med automatik. Du behöver bara säkerställa att beloppet finns på ditt konto på förfallodatum.

Du kan ansöka om att betala fakturor via autogiro genom att fylla i blanketten autogiroanmälan. Du hittar blanketten nedan. Den ifyllda blanketten skickas till:

SOLTAK AB
Ekonomiteam Kund
Trollhättevägen 20
442 34 KUNGÄLV

Du ser att autogirot är igång (efter att du skickat in blanketten) när det står ”autogirofaktura” längst upp och ”makulerad” längst ner på fakturan.

Kombinera e-faktura och autogiro

Det går utmärkt att kombinera e-faktura och autogiro. Det innebär att du får digitala fakturor direkt till din Internetbank och betalning sker automatiskt på förfallodatum.

Det blir både enkelt och miljövänligt.

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?