Grupp-, service- och korttidsboende, LSS

Beroende på vilket individuellt stöd som du behöver finns olika former av boenden. Boendeformerna är gruppbostad, serviceboende, korttidsboende eller särskilt anpassad bostad. I Lilla Edets kommun finns det tre gruppbostäder, ett serviceboende och ett korttidsboende för personer med funktionsnedsättning i centrala Lilla Edet samt en gruppbostad på Ström.

Vävarens serviceboende

Vävaren är ett serviceboende i centrala Lilla Edet. Servicebostad passar dig som har vissa behov av stöd i boendet, men också klarar en hel del själv. Du bor i en egen lägenhet i ett hyreshus. Det finns också gemensamhetsutrymmen tillgängliga för de boende. Här kan du som boende delta i gemensamma aktiviteter och måltider om du vill.

Prässebäcks gruppbostad

Prässebäcks gruppbostad ligger i centrala Lilla Edet med utsikt över Göta Älv. Gruppbostaden består av sex lägenheter med badrum och pentry. Lägenheterna ligger i en villafastighet med gemensam trädgård och stor altan. Lägenheterna har tillgång till uteplats. Det finns gemensamhetsutrymmen med kök och allrum där det finns möjlighet att delta i gemensamma aktiviteter och måltider.

Ängshökens gruppbostad

Ängshöken är en centrumnära gruppbostad med sex lägenheter och stora gemensamma ytor. Fastigheten är väl anpassad så att det dagliga livet ska fungera så lätt som möjligt för boende. Samtliga lägenheter har egen uteplats och det finns en gemensam altan. I sydvästligt läge, i trädgården finns ytterligare en gemensam uteplats. Det finns gemensamhetsutrymmen med kök och allrum där det finns möjlighet att delta i gemensamma aktiviteter och måltider.

Skördevägens gruppbostad

Skördevägens gruppbostad på Ström invigdes i maj 2018 och finns i en nybyggd villafastighet. Förutom sex lägenheter erbjuder boendet även ljusa gemensamma utrymmen som kök och allrum där det finns möjlighet att delta i gemensamma aktiviteter och måltider. Här finns också ett uterum som lockar till gemenskap, umgänge och delaktighet. Gruppbostaden har närhet till både bra promenadvägar och Ströms slottspark.

Ekaråsens korttidsboende

På korttidsverksamheten i Lilla Edets kommun finns det möjlighet för personer med funktionsnedsättning att få korttidsvistelse. Du kan få möjlighet till nya upplevelser, miljöombyte utanför hemmet och en stimulans i den personliga utvecklingen. Syftet med vistelsen är att ge möjlighet till aktiviteter, miljöombyte och kompiskontakter. Samtidigt kan dina anhöriga få avlastning i vardagen. Kommunens korttidsvistelse finns på Ekaråsen som ligger centralt i Lilla Edet.

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?