Tandvård

Du som vill besöka en tandläkare och få tandvård ska vända dig till folktandvården inom Västra Götalandsregionen eller till en privat tandläkare.

Särskilt tandvårdsstöd

Du som bestående behöver omfattande vård och omsorg eller lider av vissa sjukdomar kan ha rätt till särskilt tandvårdsstöd. Det innebär att du får tandvård för samma kostnad som för övrig sjukvård — med samma rätt till frikort efter 900 kronor i betalade patientavgifter.

Så får du ett intyg

Om du har omfattande hjälp från kommunen och inte redan har ett intyg om Nödvändig Tandvård, ska du vända dig till en intygsutfärdare. Det kan till exempel vara din biståndsbedömare, sjuksköterska eller LSS-handläggare.Om du vårdas av anhöriga i hemmet och därför inte har någon kontaktperson i din kommun, ska du skicka en privat ansökan till Tandvårdsenheten. Bifoga läkarintyg som visar din sjukdom, medicinering och funktionsnivå.

För mer information, kontakta kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska, kontaktuppgifter hittar du i högerspalten. Du kan också kontakta Tandvårdsenheten Västra Götalandsregionen om vilken vårdgivare som har hand om ditt område.

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?