Buss och tåg

Du som reser kollektivt kan ta dig till och från Lilla Edets kommun med buss och tåg.

Restiden med regiontåg mellan Lödöse södra station och Göteborg är 25 minuter och mellan Lödöse södra station och Trollhättan är den 13 minuter. Busslinjenätet knyter samman kommunens tätorter (Lilla Edet, Göta, Lödöse, Nygård, Prässebo, Hjärtum och Västerlanda). Från Lilla Edet kan du även åka med busstrafik till Trollhättan, Kungälv och Stenungsund. Anslutningsbussar till Lödöse södra station går via Lilla Edet, Göta och Lödöse.

Pendelparkering

För dig som ska åka med kollektivtrafiken finns möjlighet att parkera gratis på följande platser:

  • Vid hållplats Skansenvägen, korsningen Brovägen/Skillnadsgatan, Lilla Edet
  • Lilla Edets busstation, Göteborgsvägen, Lilla Edet
  • Vid Lödöse museum, korsningen Klostergatan/Museivägen, Lödöse
  • Lödöse södra station, Lödöse

Kolletivtrafik

Mer information om tidtabeller, pendelparkeringar, hållplatser och reseplanerare hittar du på Västtrafiks webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Seniorkort

Lilla Edets kommuns kommunstyrelse har beslutat att införa seniorkort. Från och med 1 oktober 2022 kan du som är 65 år eller äldre och folkbokförd i Lilla Edets kommun resa med seniorkort. Du betalar ingenting för seniorkortet, kommunen står för kostnaden.

Seniorkort är ett periodkort för resor med Västtrafik. Med seniorkortet kan du som är äldre resa kostnadsfritt med kollektivtrafiken inom den zon som kommunen tillhör. Lilla Edets kommun tillhör zon B vilket innebär att seniorkort möjliggör fria resor i Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Stenungssund och Tjörn.

Beställ och läs mer om seniorkort på Västtrafiks webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?