Bio, film och teater

Runt om i kommunen erbjuds det musik, film och teaterföreställningar. Du hittar vad som är aktuellt just nu i evenemangskalendern.

Musik

Det finns en hel del i musikväg i Lilla Edets kommun - till exempel musik och teater på Ljudaborg i Lödöse, musikskolans konserter och olika artister som besöker Kulturhuset Eden.

Musikföreningar i kommunen

Du hittar kommunens musikföreningar i föreningsregistret.

Teater

Ljudaborgs kulturförening

Under sommaren hålls teaterföreställningar på Ljudaborg som ligger i anslutning till Lödöse museum av Ljudaborgs kulturförening. Kulturföreningen sätter upp olika teaterföreställningar, oftast på sommarhalvåret och före jul, med både egna pjäser och med klassiker. Föreningen arrangerar också Medeltidsdagarna i början av juni varje år. Läs mer om på Ljudaborgs webbplats.

Institutet för scenkonst i Nygård

En laboratorieteater och internationell mötesplats för scenkonstnärer, grundad år 1971 och sedan 1998 med Nygård i Lilla Edets kommun som bas. Kompaniet har en internationell ensemble och verkar främst i Italien med sin scenkonst, men har också gjort nedslag i Västra Götalandsregionen genom olika projekt. Läs mer på deras webbplats.

Bio

Edet Bio finns i Kulturhuset Eden. Bioprogrammet och biljettbokning hittar du på biografens webbplats edetbio.se. Länk till annan webbplats. Varje veckas kommande filmer presenteras på måndagar.

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?