Lilla Edets kommun - startsida
Böcker

Välkommen till biblioteken!

På grund av beslutet om skärpta råd i Västra Götalands län för att bromsa smittspridningen vidtar biblioteket följande åtgärder:

Både biblioteket i Lilla Edet och Lödöse håller stängt för besök under perioden 24 november – 20 december.

All programverksamhet, som exempelvis kulturevenemang och bokklubbar, ställs in under perioden. Biblioteken erbjuder dock fortsatt utlämning av reservationer och Take away-service. Utlämning sker vid biblioteket i Lilla Edet på måndagar och onsdagar kl. 10-19 samt tisdagar, torsdagar och fredagar kl. 10-16. I Lödöse kan du hämta dina böcker på torsdagar kl. 10-19. 

Återlämning av böcker

I Lilla Edet kan du lämna tillbaka böcker i den tillfälliga återlämningslådan utanför bibliotekets entré under samma tider som Take away-servicen. Under andra tider på dygnet kan du lämna dina böcker i brevinkastet vid kommunhusets entré. Återlämning av böcker kan göras dygnet runt i återlämningslådan utanför biblioteket i Lödöse.


Med anledning av coronaviruset har vi samlat information om bibliotekets tjänster som du kan ta del av hemifrån på en egen sida, Biblioteket i coronatid.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ursäkta röran! - Nu vänder vi upp och ner på biblioteket

Under hösten kommer vi att göra om i biblioteket i Lilla Edet för att göra det mer tillgängligt och lättare att hitta i hyllorna. Dessutom kommer det att bli en ny avdelning för småbarn.

 

Vi ber om ursäkt för att det kan bli rörigt under tiden – fråga oss om du inte hittar det du letar efter!

Lilla Edets kommun har två bibliotek, huvudbiblioteket i Lilla Edet och en filial i Lödöse. På biblioteken kan du utöver att låna olika medier även låna dator, använda trådlöst nätverk, göra utskrifter och kopiera. Våra öppettider hittar du nedan. Se även avvikande öppettider.

Lilla Edets bibliotek

Huvudbiblioteket ligger i centrum, i Kulturarenan, med besöksadress Göteborgsvägen 61. Här kan du bland annat låna böcker, ljudböcker, dvd-filmer och tidskrifter, läsa tidningen eller besöka något av våra evenemang.


Återlämning av böcker utanför bibliotekets öppettider

Du möjlighet att lämna tillbaka böcker, ljudböcker, filmer och tidskrifter i kommunhusets brevlåda dygnet runt.

Brevlådan finns till höger om entrén i kommunhuset.

Lödösefilialen

Filialen ligger i samma lokaler som Lödöse museum och är ett unikt samarbete mellan folkbibliotek och museum. Filialen har en historisk profil med särskild inriktning på barn- och ungdomslitteratur om medeltiden.

Till höger på varje sida hittar du kontaktuppgifter och en länk till bibliotekskatalogenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där du bland annat kan låna om och reservera böcker.

Vår e-bokstjänst är uppgraderad och finns numera på samma sida som Bibliotek i Västs katalog: Bibliotek i Väst.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Läs mer om e-böcker på lillaedet.se/e-bocker.

Följ oss på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för information om program och aktiviteter på biblioteken och få ett och annat lästips.


Öppettider Lilla Edets bibliotek

Måndag

kl. 10.00 - 19.00

Tisdag

kl. 10.00 - 16.00

Onsdag

kl. 10.00 - 19.00

Torsdag

kl. 10.00 - 16.00

Fredag

kl. 10.00 - 16.00

Lördag

Stängt

Söndag

Stängt

Lobbyn öppnar kl. 8.00 måndag till fredag


Öppettider Lödöse biblioteksfilial

Måndag

Stängt


Tisdag

kl. 10.00 - 16.00

Bemannat

Onsdag

Stängt


Torsdag

kl. 10.00 - 19.00

Bemannat

Fredag

Stängt


Lördag

kl. 10.00 - 13.00

Bemannat

Söndag

Stängt


Obemannat under lunchtid 

Biblioteksplan

Allt biblioteksarbete sker med biblioteksplanen som riktlinje. Övergripande mål i planen är bland annat att biblioteket ska vara en mötesplats för alla. Biblioteket ska bland annat jobba språkutvecklande och lässtimulerande och vara en del av det livslånga lärandet.

Senast uppdaterad: 2020-11-20
Sidansvarig: Carina Magnusson
Banner - klicka här för att låna om, sök och reservera böcker
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »