Kulturprojektet STOLT

Svart logga på vit bakgrund. Texten Stolt står med svarta bokstäver och tre händer stäcker sig uppåt.

Kulturskolorna Stenungsund, Tjörn, Orust och Lilla Edet i ett initiativ där vi tillsammans erbjuder kulturaktiviteter. Vi riktar oss till barn, unga och vuxna i åldern 7–26 år med funktionsvariationer. Genom våra STOLT-träffar hoppas vi att fler ska hitta till Kulturskolan och se oss som en aktiv mötesplats.

STOLT startade 2017 där kulturskolorna i våra fyra kommuner erbjuder alla elever i anpassad grundskola att få möjlighet att prova på olika kulturaktiviteter som vänder sig till dig som vill testa att till exempel spela ukulele, spela teater, lära dig att dansa, måla akvarell, arbeta med keramik, slöjda, måla eller sjunga tillsammans.

Projektet drivs med medel från Kulturrådet och i samarbete med Studieförbundet vuxenskolan och Språkbussen med stöd från Kulturrådet och Lars Tegemyrs Musikstipendium.

Vårens aktiviteter

När vi träffas på Kulturhuset Fregatten i Stenungsund har vi oftast två olika grupper. Grupperna träffas parallellt under samma tid med olika aktiviteter. Vi har en gemensam fruktfika för att ses och hänga med varandra. Grupperna delas upp på plats utifrån vilka deltagare som anmält sig.

Klart du ska vara med! Anmäl dig idag!

Alla aktiviteter är helt gratis men du måste anmäla dig. Anmäl dig/ditt barn till ett eller flera tillfällen via mail till ann-marie.myllykangas@sv.se Skriv namn på deltagaren, telefonnummer och vilken aktivitet det gäller.

Förälder och/eller ledsagare deltar

Förälder och/eller ledsagare som stannar kvar i rummet är med i aktiviteten och deltar. Detta för att vi ska skapa så bra förutsättningar som möjligt. Vid frågor kontakta projektledare: annika@sprakbussen.se

Välkommen med din anmälan!

Se vårens program som pdf. Pdf, 9.8 MB, öppnas i nytt fönster.

Lördag 27 januari kl. 10.00–12.00

Ljudsaga

Vi kommer att på olika sätt skapa ljudeffekter och stämningar till en saga med hjälp av
kroppen, instrument eller föremål. Sedan kommer vi att berätta sagan för föräldrarna ackompanjerad med de ljud vi har planerat in!

Ledare: Marie Frederiksen och Madelene Holmström.

Julgransplundring under discokulan

Vi sjunger julsånger och plundrar granen på godis och frukt! Sedan hänger vi upp discokulan och tar fram DJ-bänken. Tillsammans med Inez och Eva får ni testa på att vara DJ och välja ut bra låtar till dansen.

Ledare: Eva Elveson och Inez Pettersson Lidén.

Anmäl dig till ann-marie.myllykangas@sv.se

Lördag 24 februari kl. 10.00–12.00

Stoltkören

Vi sjunger tillsammans. Vi värmer upp kroppen och rösten tillsammans. Det blir möjligt att testa mikrofonen denna dag. Hoppas vi ses!

Ledare: Marie Frederiksen och Annika Melin.

Dansa med Emma och Julia

Med Julia kommer ni att få testa på Streetdance. Det är en dansstil från USA med attityd som man dansar till cool musik. Emma kommer att lära er dansa som en cheerleader! Ni får prova att dansa med pom-poms till både pop- och marschmusik.

Ledare: Julia Korn och Emma van Riemsdijk.

Anmäl dig/ditt barn via mail till ann-marie.myllykangas@sv.se

Lördag 13 april kl. 10.00–12.00

Animation

På animationen kommer ni få testa att göra film med lera och genom att teckna. Vi kommer använda ritbord och iPads.

Ledare: Carmen Fetz och Amelia Brorson.

Filmvisning Saltkråkan

Ni kommer få se ett avsnitt från Saltkråkan när det är dags för en rolig lekdag på ett spännande skeppsvrak! I slutet visar vi de animerade filmerna som ni själva har skapat med iPads. Föräldrar är välkomna att titta på era animerade filmer i slutet på dagen.

Ledare: Annika Melin och Marie Frederiksen.

Anmäl dig/ditt barn via mail till ann-marie.myllykangas@sv.se

Lördag 27 april kl. 10.00–12.00

Måla din egen kruka och så ett frö

Måla din egen kruka med ett fint motiv. Sen fyller vi krukan med jord och planterar fröer. Du får ta hem din kruka och sköta om din växt. Vattna och se till att de får sol så att den växer. OBS! Ta med en egen liten kruka att måla på.

Ledare: Klara Stirner och Annika Melin.

Mikrofonteknik

Kom och prova på att sjunga i mikrofon till någon av dina favoritlåtar.

Ledare: Klara Stirner och Ann-Catrine Persson.

Anmäl dig/ditt barn via mail till ann-marie.myllykangas@sv.se

Musikstund

Här kan du med funktionsvariationer sjunga och spela olika instrument. Vi lägger stor vikt vid att lyssna in behov och önskemål utifrån varje elev. Lektionerna bedrivs som enskilda lektioner eller i mindre grupper om två elever. I samtal med vårdnadshavare och lärare planerar vi in musikstunden för att veta hur vi bäst ska möta respektive elev. Det krävs inga förkunskaper för att delta. Alla kan göra musik!

Platser vårterminen 2024

Lilla Edet – Tingbergsskolan
Stenungsund – Kristinedalskolan

Enskild lektion: 20–25 minuter. Grupplektion med två elever: cirka 35 minuter. Kontakta Marie (nedan) för tider.

Är du intresserad eller har frågor?

Kontakta Marie via marie.frederiksen@stenungsund.se eller via 073-996 04 77.

STOLT-kör

Här sjunger vi teckensånger och gör kör- och röstövningar. Tillsammans hittar vi sånger att sjunga! Lektionerna ges i musiksalen på Kristinedalskolan i Stenungsund på tisdagar kl 18.00-18.45.

Är du intresserad eller har frågor?

Kontakta Marie via marie.frederiksen@stenungsund.se eller via 073-996 04 77.

En svartvit bild på en ung man framför ett godståg på perrongen i Stenungsund.

Viktor Olsson - STOLT-ambassadör.

STOLT-ambassadör: Viktor Olsson

Vi är väldigt glada att få presentera vår STOLT-ambassadör – Viktor Olsson. Musik
skapar positiva möten!

2015 debuterade den då 22-åriga Viktor Olsson med albumet ”Stenungsund”. Ett album som hyllades av såväl kritiker som lyssnare, med sina texter om att växa upp i en småstad och längtan efter att både stanna kvar och vilja gå vidare.

2020 var kritikerfavoriten Viktor Olsson tillbaka med nya albumet ”Allt jag Ville Säga” som bland annat innehöll hyllade singeln ”Evergreen” som spelas för fullt i P4 och som ingen mindre än Peter LeMarc kallade ”Fantastiskt bra! ”Storslagen på ett innerligt och förtroligt vis”, duetten ”Saknat Dig Nog” med Maria Andersson från Sahara Hotnights, samt hjärtekrossarballaden ”Elin” som Barometern beskrev såhär: ”Elin är en svensk The River”, en vindlande, vansinnigt vacker historia. Både sett till musik och ord. Texten glider sömlöst mellan svenska och engelska. Viktor Olsson sjunger – som vanligt – bättre än någonsin.

Under pandemisomrarna åkte Viktor land och rike kring, på initiativet Trädgårdslive där artister spelat hemma hos privatpersoner i deras trädgårdar. Alla hans spelningar var slutsålda från Bjärred till två utsålda spelningar på Partille Arena, och därefter har Viktor fortsatt spela sig till sin publik som vuxit för varje spelning. Nu jobbar Viktor på ny musik som kommer levereras med samma innerliga känsla som tidigare.

OBS!

Du som har rätt till färdtjänst - du vet väl att du har möjlighet att ta färdtjänst för att komma till STOLT aktiviteterna på Fregatten i Stenungsund.

Vid frågor kontakta Annika Melin, projektledare för STOLT, annika@sprakbussen.se tel. 072-234 31 34.

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?