Energi- och klimatrådgivning

Rådgivningen informerar och vägleder kostnadsfritt företag, hushåll och organisationer i frågor som rör energi och transporter och dess klimatpåverkan. Kommunerna Stenungsund, Tjörn, Orust, Lilla Edet, Kungälv och Öckerö har gemensam kommunal rådgivning med kontor i Stenungsund.

Den kommunala energi- och klimatrådgivningen finansieras med bidrag från Energimyndigheten. Energimyndigheten är en statlig myndighet som arbetar för ett tryggt, miljövänligt och effektivt energisystem. På Energimyndighetens webbplats finns sidor för både företag och privatpersoner. De testar också via Testlab energiprestanda på olika apparater och uppvärmningssystem.

Kontakta gärna rådgivningen när du:

  • vill minska din energianvändning och använda energin smartare
  • har frågor kring olika uppvärmningssystem
  • undrar över egen elproduktion, till exempel solceller
  • har frågor kring transporter och miljö
  • vill låna energimätare eller värmekamera (mot deposition)

Energimätare och värmekamera finns att låna på Medborgarservice i Lilla Edets kommunhus, biblioteken i Stenungsund, Skärhamn och Henån.

Låna värmekamera

Nu kan du låna en värmekamera hos Medborgarservice i kommunhuset i Lilla Edet.

Med en värmekamera kan du mäta hur mycket värme som strömmar ut från ett objekt, till exempel från olika delar av en byggnad. Det kan ge dig en uppfattning om var och hur du behöver isolera ditt hus för att göra byggnaden mer energieffektiv.

Du anmäler ditt intresse via formuläret nedan. Vi behöver din intresseanmälan några dagar innan du vill låna värmekameran. Du får besked via e-post från Medborgarservice om värmekameran är ledig eller inte.

Värmekameran kan du låna under max en vecka åt gången. Vi tar ut en deposition på 500 kronor som du får tillbaka om allt är i sin ordning när du lämnar tillbaka värmekameran.

Kontaktuppgifter * (obligatorisk)
KontaktuppgifterJag är intresserad av att låna värmekameran * (obligatorisk)
Jag är intresserad av att låna värmekameranÄr du företagare?

Företag är ofta de som har störst potential att spara energi och pengar, till låg eller ingen investeringskostnad. Rådgivningen vill därför satsa mer på företag och kommer gärna ut till ert företag och agerar bollplank kring energieffektivisering i företaget.

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?