Arbete för ungdomar

Du som är född 2005 och 2006 och är skriven i Lilla Edets kommun kan söka feriejobb för sommaren 2023. Ansökningsperioden pågår måndag 20 februari till söndag 19 mars.

Arbetsmarknadsenhetens uppdrag är att ge ungdomar som är födda 2005 och 2006 och som är skrivna i kommunen, möjlighet till feriearbete. I år är antalet platser begränsat vilket innebär att dessa kommer att lottas ut om det blir fler sökande än antalet platser.

Obs! Glöm inte att bifoga blanketten "Samtycke feriearbete" påskriven av vårdnadshavare, i din ansökan. Annars räknas inte din ansökan som komplett och du deltar inte i utlottningen av ferieplats. Du hittar blanketten längst ner på sidan.

Besked till dig som sökt feriejobb

När du har skickat in din ansökan ska du få ett bekräftelsemejl inom ett par minuter. Det är därför viktigt att du uppger korrekt e-postadress. Om du inte får ett bekräftelsemail efter att du har skickat in din ansökan ska du kontakta oss direkt.

Arbetsområden

Feriejobb finns inom kommunala verksamhetsområden såsom;

  • Vård- och omsorg
  • Förskola (endast valbar under period 1)
  • Park- och trädgårdsskötsel
  • Kök

Du kan göra tre val i ansökan. Det finns dock ingen garanti för att du får det du valt i första hand.

Arbetsperioder

Vid ansökan kan du ange vilken period du önskar att arbeta. Det går bra att välja båda perioderna, men du kommer endast att erbjudas arbete under en av perioderna. Vi försöker i möjligaste mån tillgodose önskemål om arbetsområde och period men kan inte garantera att du hamnar där du önskat. Blir du erbjuden feriejobb får du arbeta en av de följande perioderna:

Period 1: v. 24 - v. 26, (12 juni - 30 juni) Barnomsorg
Period 2: v. 25 - v. 27, (19 juni - 7 juli)
Period 3: v. 28 - v. 30, (10 juli - 28 juli)

Omfattningen på varje ferieplats är 4 timmar/dag i tre veckor. Andra upplägg kan förekomma, till exempel inom förskola.

Anställning

Tillsättningen av feriejobb sker genom matchning mot tillgängliga jobb. Anställningen innebär att du följer arbetsplatsens scheman och regler.

Utdrag från belastningsregistret

Innefattar ditt val av ferierarbete förskola eller kök så krävs ett utdrag från belastningsregistret. Om du blir tilldelad en plats inom förskola eller kök kommer du bli kontaktad av ansvarig arbetsmarknadshandläggare för mer information om detta.

Externa arbetsgivare

Vi arbetar även med att få externa arbetsgivare att ta emot feriearbetare. Hos externa arbetsgivare kan arbetsområden och arbetsperioder skilja sig något från de som Lilla Edets kommun erbjuder.

Är du som arbetsgivare/förening intresserad av att erbjuda en ungdom ett feriejobb? Gör din intresseanmälan idag!

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?