Arbete för ungdomar

Du som är född 2006 och 2007 och är skriven i Lilla Edets kommun kan söka feriejobb för sommaren 2024. Ansökningsperioden pågår måndag 19 februari till söndag 17 mars.

Arbetsmarknadsenhetens uppdrag är att ge ungdomar som är födda 2006 och 2007 och som är skrivna i kommunen, möjlighet till feriearbete. I år är antalet platser begränsat vilket innebär att dessa kommer att lottas ut om det blir fler sökande än antalet platser.

Obs! Glöm inte att bifoga blanketten "Samtycke feriearbete" påskriven av vårdnadshavare, i din ansökan. Annars räknas inte din ansökan som komplett och du deltar inte i utlottningen av ferieplats. Du hittar blanketten längst ner på sidan.

Besked till dig som sökt feriejobb

När du har skickat in din ansökan ska du få ett bekräftelsemejl inom ett par minuter. Det är därför viktigt att du uppger korrekt e-postadress. Om du inte får ett bekräftelsemejl efter att du har skickat in din ansökan ska du kontakta oss direkt.

Arbetsområden

Feriejobb finns inom kommunala verksamhetsområden såsom;

  • Vård- och omsorg
  • Förskola (endast valbar under period 1)
  • Park- och trädgårdsskötsel
  • Kök

Du kan göra tre val i ansökan. Det finns dock ingen garanti för att du får det du valt i första hand.

Arbetsperioder

Vid ansökan kan du ange vilken period du önskar att arbeta. Det går bra att välja alla perioderna, men du kommer endast att erbjudas arbete under en av perioderna. Vi försöker i möjligaste mån tillgodose önskemål om arbetsområde och period men kan inte garantera att du hamnar där du önskat. Blir du erbjuden feriejobb får du arbeta en av de följande perioderna:

Period 1: v. 25 - v. 27, (17 juni - 5 juli) Barnomsorg
Period 2: v. 26 - v. 28, (24 juni - 12 juli)
Period 3: v. 29 - v. 31, (15 juli - 2 augusti)

Omfattningen på varje ferieplats är 4 timmar/dag i tre veckor. Totalt arbetar du 60 timmar. Andra upplägg kan förekomma, till exempel inom förskola.

Anställning

Tillsättningen av feriejobb sker genom matchning mot tillgängliga jobb. Anställningen innebär att du följer arbetsplatsens scheman och regler.

Utdrag från belastningsregistret

Alla som söker feriejobb ska beställa ett utdrag från belastningsregistret då detta krävs på de flesta ferieplatser inom kommunen. Utraget beställer du på polisens webbplats.

Om du söker ferieplats inom barnomsorg beställer du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

I övriga fall beställer du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sekretess

Som alla andra som arbetar inom Lilla Edets kommuns verksamheter ska du skriva på ett sekretessavtal då du inte får berätta för någon utomstående om de personer som du hjälper i ditt arbete (till exempel förskolebarn och äldre på äldreboenden). Detta avtalet skriver du på första dagen på arbetsplatsen.

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?