Interkulturella aktiviteter

Genom att arrangera interkulturella aktiviteter strävar Lilla Edets kommun efter att bidra till ett ömsesidigt utbyte av, förståelse för och kunskap om olika kulturer och språk. I det arbetet samarbetar vi med externa aktörer som studieförbund, föreningar, företag och volontärer.

Aktuella interkulturella aktiviteter

Språkcafé

Kom och umgås och träna svenska språket på tisdagar kl. 18-20 i Integrationscentrum. Olika samtalsteman. Drivs i samarbete med ABF.

Kontaktperson: Mahmmud Aman, mahmmud.aman@lillaedet.se, 0520-65 96 19.

Hälsofrämjande aktivitet

Vi ägnar oss åt olika stärkande aktiviteter för både fysisk och psykisk hälsa. Vi håller till både inomhus och utomhus. Promenader, bollspel, dans, stavgång och lättare träning till exempel.

Kontaktperson: Madeleine Christell, madeleine.christell@lillaedet.se, 0520-65 98 83 och Mahmmud Aman, mahmmud.aman@lillaedet.se, 0520-65 96 19.

Föräldracirkel

Är du förälder till barn i åldern 0-18 år? Att vara förälder ger både utmaningar och möjligheter. Att dessutom vara ny i Sverige kan vara extra utmanande. Men du är inte ensam. I denna samtalsgrupp kan du tillsammans med andra och med hjälp av handledare diskutera vardagen, det nya samhället, förskolan och skolans roll samt förväntningar på dig som förälder här i Sverige - med språkstöd.

Kontaktperson: Maria Nordberg, maria.nordberg@lillaedet.se, 0520-65 95 83.

Work & Makerspace

En mötesplats för social, hållbar och textilt skapande hos Lilla Edets kommuns Work- & makerspace. Här lär vi oss att återbruka, laga och lappa saker tillsammans samtidigt som vi umgås och har trevligt.

Vi söker volontärer

Vi söker engagerade volontärer som kan något hantverk och vill visa andra hur man skapar med garn och tyger. Både symaskiner och material finns på plats.

Kontaktperson: Mai Lundell, mai.lundell@lillaedet.se, 0520-65 99 55.
Plats: Integrationscentrum, Ekaråsvägen 6, Lilla Edet.

Work- & makerspace är öppet för alla och det är kostnadsfritt att delta, förutom eventuell materialkostnad.

Work- & makerspace arrangeras av Lilla Edets kommun med stöd av Länsstyrelsen i Västra Götalands län.

Fler aktiviteter hittar du i evenemangskalendern Öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?