Näringsliv och arbete

Här hittar du alla kommunens nyheter om näringsliv och arbete samlade och sorterade efter publiceringsdatum. Vill du söka bland nyheterna i fritext använder du sökfunktionen högst upp.

Senaste nyheterna

 • Alla livsmedelsverksamheter ska lämna uppgifter för omklassning

  Från och med år 2024 kommer kommunen att använda ett nytt sätt för att räkna ut hur mycket kontroll din livsmedelsverksamhet ska få. Livsmedelsverket och alla kommuner i Sverige ska följa nya regler från den 1 januari 2024. Detta innebär att alla liv...
  Näringsliv och arbete
 • Näringslivsveckan 2-6 oktober

  Företagscentrum och Lilla Edets kommun presenterar Näringslivsveckan 2–6 oktober - en vecka med vårt näringsliv och kommunens företagare i fokus!
  Näringsliv och arbete
 • Lilla Edet klättrar i ranking av företagsklimatet

  Igår släppte Svenskt Näringsliv årets ranking av Företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Lilla Edet stiger 28 platser och ligger nu på plats 230.
  Näringsliv och arbete
 • INSTÄLLT: Lunchmöte för företagare 3 oktober

  INSTÄLLT: Nytt tillfälle planeras i november.Hur har företagsklimatet utvecklats i Lilla Edet? Svenskt Näringsliv och Lilla Edets kommun bjuder in till ett samtal om det lokala företagsklimatet tisdag 3 oktober.
  Näringsliv och arbete
 • Höstmarknad i Lilla Edet lördag 30 september

  Lördag 30 september är det höstmarknad på torget i centrala Lilla Edet kl. 10-14. Här hittar du både lokalproducerade läckerheter, hantverk och aktiviteter!
  Näringsliv och arbete
 • Nyhetsbrevet Näringsliv, september

  Denna gång kan du läsa om näringslivsveckan 2-6 oktober - en vecka med vårt näringsliv och kommunens företagare i fokus, om Lilla Edetdagen, Årets Företagare, Årets Unga Företagare, höstmarknad, företagsbesök hos Skörsbo gård och Thorskogs slott, erb...
  Näringsliv och arbete
 • Företagsbesök på Skörsbo Gård

  Skörsbo gård ligger vackert inbäddat i natursköna omgivningar i Västerlanda. Här bor Jessica Olofsson, som driver ett gårdscafé som serverar paleo- och rawfoodfika.
  Näringsliv och arbete
 • Ellbo Åkeri fick utmärkelsen Årets Företagare i Lilla Edet

  I våras utnämndes Robert Johansson som driver Ellbo Åkeri tillsammans med sin fru Maria Olsson och sonen William Johansson till Årets Företagare i Lilla Edet.
  Näringsliv och arbete
 • Kommunen får bidrag för stärkt arbetsmarknadsetablering

  Lilla Edets kommun satsar på en stärkt arbetsmarknadsetablering för utrikesfödda personer som inte har utbildning och saknar tillräckliga språkkunskaper. För detta projekt har kommunen fått ett ekonomiskt bidrag från Länsstyrelsen.
  Näringsliv och arbete
 • Lilla Edetdagen välbesökt

  Vad härlig Lilla Edetdagen blev och vilket underbart väder vi fick!
  Näringsliv och arbete
 • Avstängda parkeringar i centrum lördag 2 september

  Parkeringar i centrum påverkas av Lilla Edetdagen lördag 2 september.
  Näringsliv och arbete
 • Vill du vara utställare på höstmarknaden i Lilla Edet?

  Vill du som är företag, förening, skolklass eller privatperson vara med som utställare på årets höstmarknad på torget i centrala Lilla Edet? Höstmarknaden äger rum lördag 30 september kl. 10-14.
  Näringsliv och arbete
 • Lilla Edetdagen - ta chansen att visa upp ditt företag eller förening!

  Lördag 2 september förvandlas Lilla Edet till en festplats med musik, underhållning, god mat och massa spännande aktiviteter - det blir ett program som passar för alla. Ta chansen att visa upp ditt företag eller din förening då!
  Näringsliv och arbete
 • Feriearbetare på stadsmiljöenheten hjälper till att röja bort invasiva arter

  Under några veckor är nu feriearbetare som är mellan 16-18 år ute på privata företag i kommunen och i kommunens olika verksamheter för att feriearbeta.
  Näringsliv och arbete
 • Företagsklimatet i Lilla Edet klättrar mest i Göteborgsregionen

  Insikt är en årlig undersökning där företagare som haft ärenden hos kommunen skattar servicenivån. Tisdag 25 april presenterades resultatet. Glädjande nog placerade sig Lilla Edets kommun i topp i Göteborgsregionen.
  Näringsliv och arbete
 • Företagsbesök Arboflora

  Therese och Jonas Wiksten driver Arboflora sedan slutet av 2020, ett företag med framför allt inriktning på att bekämpa den invasiva växten Parkslide.
  Näringsliv och arbete
 • Färgburken har flyttat till nya lokaler

  För ett och ett halvt år sedan tog Richard och Jonna Cander över Färgburken i Lilla Edets centrum. Nu har butiken flyttat till en ny lokal som är nästan tre gånger så stor på Hercules industriområde.
  Näringsliv och arbete
 • Företagsbesök Hydri

  Under näringslivsveckan träffade kommunalråd, kommunchef och tjänstepersoner företaget Hydri som planerar att framställa och tillhandahålla grön vätgas som fordonsbränsle. Planen är att på sikt uppföra tankstationer på Rastas anläggningar runt om i l...
  Näringsliv och arbete
 • Frukostmöte med tema digital närvaro under näringslivsveckan

  Under näringslivsveckan bjöds kommunens företagare in till ett frukostmöte med tema: ”Syns du inte finns du inte” - och det gäller även i den digitala världen!
  Näringsliv och arbete
 • Företagsbesök på Rasta Lilla Edet

  Under näringslivsveckan besökte under tisdagen förtroendevalda och Företagscentrum Rasta Lilla Edet. Där träffade de Erika Andersson, platschef.
  Näringsliv och arbete