Bygga, bo och miljö

Här hittar du alla kommunens nyheter om bygga, bo och miljö samlade och sorterade efter publiceringsdatum. Vill du söka bland nyheterna i fritext använder du sökfunktionen högst upp.

Senaste nyheterna

 • Minska din vedförbrukning genom att elda rätt

  I Lilla Edets kommun är det många som eldar med ved för uppvärmning av sin bostad. Här kommer några grundläggande tips för hur du kan göra eldningen mer effektiv och minska din förbrukning av ved. Vilket är positivt både för din ekonomi och vår miljö...
  Bygga, bo och miljö
 • Villa i Tösslanda uthyres

  Välkommen till Tösslanda. Där du har det lantliga 1700-talet kring hörnet med vacker natur och bra promenadstråk. Villan ligger 10 minuter ifrån Lilla Edet, där finner du bland annat matbutiker, vårdcentral och restauranger. På knappa 20 minuter tar ...
  Bygga, bo och miljö
 • Tips för en plånboks- och miljövänlig jul

  Det närmar sig advent och jul. Det är en vacker tid för många, men den kan också kräva resurser. Här har vi samlat tips på hur firandet kan bli snällt mot plånboken och omvärlden.
  Bygga, bo och miljö
 • Föreläsning: Halvera din värmekostnad

  Möt Lars Andrén, författare och en av Sveriges mest anlitade energiföreläsare, i en föreläsning om hur du som villaägare med genomtänkta val kan halvera din värmekostnad. Extra intressant för dig med direkt-el!
  Bygga, bo och miljö
 • Miljöövervakning i ur och skur

  Människans påverkan blir tydlig när vattenkvaliteten mäts under decennier. Följ med bakom kulisserna på provtagning i Torrgårdsvattnet.
  Bygga, bo och miljö
 • Fel avsändare på vattenavläsningskort

  Under veckan har alla som har en vattenmätare fått ett avläsningskort via posten. Tyvärr har det blivit ett tekniskt fel och det står fel avsändare i brevet.
  Bygga, bo och miljö
 • Tomas Reuterberg ny VD på EdetHus

  AB EdetHus har rekryterat en ny VD och det blir Tomas Reuterberg som tillträder 1 maj 2024.
  Bygga, bo och miljö
 • Jag och världen - temaveckor i Kulturhuset Eden

  Välkommen till temaveckor i Kulturhuset Eden! Vad vet du om vår omvärld – och om vår lokala värld här i Lilla Edets kommun? Ta del av utställningar, boktips för alla åldrar, pyssel för barn och en tipspromenad med fina priser.Tisdag 24 oktober är det...
  Bygga, bo och miljö
 • Kommunen klättrar i miljörankning

  I tisdags släppte tidningen Aktuell hållbarhet sin rankning av svenska kommuners miljöarbete. Lilla Edets kommun kom på plats 154 av landets 290 kommuner, vilket är en förbättring med över 60 platser sedan förra året.
  Bygga, bo och miljö
 • Nya klimatlöften antagna

  Lilla Edets kommun har antagit tio klimatlöften som ska genomföras under 2024-2026.
  Bygga, bo och miljö
 • Nya öppettider för verksamheter på ÅVC

  Från och med måndag 25 september är verksamheter välkomna till återvinningscentralen i Göta under följande öppettider:
  Bygga, bo och miljö
 • Skredsäkringsåtgärd genomförs vid Smörkullen

  Med start under vecka 36 genomför Lilla Edets kommun, i samverkan med Statens geotekniska institut (SGI), ett åtgärdsarbete vid Smörkullen i Lilla Edet för ökad stabilitet och minskad risk för skred. Arbetet beräknas vara klart under 2023.
  Bygga, bo och miljö
 • Kommunerna tar över insamlingen av förpackningsavfall 2024

  En ny förordning om producentansvar för förpackningar gäller från 1 januari 2024. Kommunerna tar då över ansvaret för insamlingen av hushållens förpackningar från FTI (Förpackningsinsamlingen).
  Bygga, bo och miljö
 • Välkommen att hämta slaget gräs

  Nu har vi slagit högt gräs på några av våra grönytor i centrala Lilla Edet. Materialet passar bra att använda i exempelvis täckodling. Passa på att hämta slaget gräs innan det som blir kvar samlas upp och körs bort i slutet på denna vecka.
  Bygga, bo och miljö
 • Skydda ditt hus mot översvämning

  Den regnar fortfarande en hel del och mycket regn ökar risken för översvämningar. Räddningstjänsten tipsar om saker du bör tänka på och förbereda. Både för att undvika översvämning och förebygga vattenskada i din bostad.
  Bygga, bo och miljö
 • Kalkning av sjöar med helikopter

  Den årliga flygkalkningen av sjöar och våtmarker i de västra delarna av Lilla Edets kommun genomförs i början på vecka 32. Kalkningen sker med helikopter. Senare under sommaren kommer även kalkning ske med båt.
  Bygga, bo och miljö
 • Bidrag för energieffektivisering i småhus

  Nu kan du som äger och bor permanent i ett småhus som värms upp med el eller gas söka bidrag för energieffektivisering hos Boverket.
  Bygga, bo och miljö
 • Satsning på miljöförbättrande åtgärder i Gårdaån

  Nu startar ett flerårigt projekt för att förbättra vattenmiljön i vattendrag som rinner ut i Göta Älv. Gårdaån har valts ut som ett viktigt område. Markägare runt ån kan få hjälp med att genomföra åtgärder.
  Bygga, bo och miljö
 • Utsläpp av slam från Essity i Göta älv

  Under natten till måndagen skedde ett utsläpp av slamhaltigt vatten i Göta älv från Essity pappersbruk i Lilla Edet. Lilla Edets kommuns dricksvatten berörs inte.
  Bygga, bo och miljö
 • Intresserad av hö till foder eller täckodling?

  Nu kan du anmäla ditt intresse för att hämta löshö gratis i samband med slåtter på kommunens ängar. Höet passar som djurfoder och täckodlingsmaterial. Mängden hö är begränsat, först till kvarn gäller.
  Bygga, bo och miljö