Kommun och politik

Här hittar du alla kommunens nyheter om kommun och politik samlade och sorterade efter publiceringsdatum. Vill du söka bland nyheterna i fritext använder du sökfunktionen högst upp.

Senaste nyheterna

 • Medarbetare som arbetat inom kommunen 25 år uppvaktades på Thorskogs slott

  Måndag 27 november hade vi glädjen att uppvakta anställda som har arbetat i Lilla Edets kommun i 25 år med trerättersmiddag, tal och gåvor på Thorskogs slott.
  Kommun och politik
 • Vill du vara med och göra ditt närområde tryggt? Bli trygghetsvandrare!

  Nu stärker vi upp vår organisation för trygghetsvandring och söker fler som vill trygghetsvandra i vår kommun! Välkommen till ett gemensamt uppstartsmöte 20 november.
  Kommun och politik
 • Delårsrapport presenterades på kommunfullmäktige förra veckan

  På kommunfullmäktiges sammanträde 25 oktober behandlades bland annat kommunens tertialrapport 2. Där följs kommunens verksamheter och ekonomi upp från årets början och fram till augusti månad ut.
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 25 oktober

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 25 oktober kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • I höst genomförs ungdomsenkäten LUPP

  För Lilla Edets kommun är ungdomars åsikter, erfarenheter och tankar om framtiden viktiga. Under hösten görs ungdomsundersökningen LUPP (lokal uppföljning av ungdomspolitiken) och det är andra gången som Lilla Edets kommun genomför undersökningen.
  Kommun och politik
 • Peter Almgren ny sektorchef för sektor socialtjänst

  Peter Almgren blir ny sektorchef för sektor socialtjänst i Lilla Edets kommun. Peter har en bakgrund som socionom och erfarenhet från olika ledande roller. Han arbetar idag som verksamhetschef för en samlad myndighetsutövning inom individ- och familj...
  Kommun och politik
 • Mobila poliskontoret i Lilla Edet byter plats

  Mobila poliskontoret i Lilla Edet byter plats! Nu hittar du mobila poliskontoret på parkeringen utanför ICA Boström, Göteborgsvägen 49, Lilla Edet, helgfria onsdagar mellan kl. 10-14.
  Kommun och politik
 • Beredskapsveckan 25 september - 1 oktober

  Sverige är ett tryggt land och vi är många som är mer eller mindre oförberedda på en större kris. Men det kan vara bra att vara förberedd på att klara vardagen om samhället plötsligt inte fungerar som vi är vana vid. Vet du vad du ska göra om vatten,...
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 20 september

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 20 september kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Idag flaggar vi för Kungen - 50 år på tronen!

  Idag flaggar vi för att fira att Konungen Carl XVI Gustaf varit Sveriges statschef i 50 år. Det gör Kungen till Sveriges längst regerande monark genom tiderna. För att uppmärksamma detta har regeringen beslutat att 15 september i år ska vara en tillf...
  Kommun och politik
 • Har du fått medborgarundersökningen hem i brevlådan?

  Lilla Edets kommun vill erbjuda dig som kommuninvånare en så bra service som möjligt. För att kunna göra det är det viktigt att veta hur invånare upplever kommunen. Därför deltar kommunen i en medborgarundersökning som genomförs av Statistikmyndighet...
  Kommun och politik
 • Eldningsförbudet upphör

  Fredag 7 juli kl. 15.00 hävs eldningsförbudet i Lilla Edets kommun. Nu är det inte lika torrt i skog och mark längre.
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 21 juni

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 21 juni kl. 17.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Sanny Mattelin slutar som VD på EdetHus

  Sanny Mattelin, VD på EdetHus sedan 1 augusti 2022, lämnar sin tjänst. Sanny kommer att vara kvar på EdetHus fram tills han tillträder sin nya tjänst som VD på AB Eidar i Trollhättan 11 december. Styrelsen för EdetHus har inlett processen med att rek...
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 10 maj

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 10 maj kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Försäljning av Tingbergshallen - ”Barracudan”

  Lilla Edets kommun säljer nu Tingbergshallen (känd som "Barracudan") till högstbjudande genom anbudsförfarande. Hallen är från 1988 och stängdes för verksamhet 2019. Hallen är en tälthall med måtten 48x19 m, duk upptill och plåt nertill. Nedmonteras ...
  Kommun och politik
 • Landshövdingen besökte kommunen

  Landshövding Sten Tolgfors är på rundresa i Västra Götaland för att besöka alla 49 kommuner. Idag var det Lilla Edets kommun på tur. Han välkomnades av kommunstyrelsens ordförande Julia Färjhage och oppositionsråd Frej Dristig.
  Kommun och politik
 • Påsklovspeppa med Pep Kilometern!

  Snart är det påsklov och vi vill uppmuntra alla lediga barn och familjer att delta i Pep Kilometern – Lilla Edets kommun är med i Generation Pep!
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 5 april

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 5 april kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Lilla Edets kommun mäter nöjdhet kring service och bemötande 

  Lilla Edets kommun mäter under mars till maj 2023 hur nöjda våra invånare är i sina kontakter med oss. Efter att du varit i kontakt med kommunen via telefon eller e-post kan du komma att bli kontaktad via sms eller e-post för att svara på en kort enk...
  Kommun och politik