Kommun och politik

Här hittar du alla kommunens nyheter om kommun och politik samlade och sorterade efter publiceringsdatum. Vill du söka bland nyheterna i fritext använder du sökfunktionen högst upp.

Senaste nyheterna

 • Kommunfullmäktiges sammanträde 25 januari

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 25 januari kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Nytt Medborgarlöfte undertecknat

  I dag, fredag 20 januari, skrev Polisen och kommunen tillsammans på medborgarlöftet som gäller för 2023-2024. Det nya medborgarlöftet har bland annat fokus på trygghet och säkerhet kopplat till ungdomar och användning av A-traktorer och mopeder samt ...
  Kommun och politik
 • Räddningstjänsten Storgöteborg har utökats med kommunerna Lilla Edet, Tjörn och Stenungsund

  Den 1 januari 2023 utökades kommunalförbundet Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) med kommunerna Lilla Edet, Tjörn och Stenungsund. RSG har nu ansvar för räddningstjänst i nio kommuner med sammanlagt 923 000 invånare.
  Kommun och politik
 • Laddinfrastrukturplan antagen

  Lilla Edets kommun har tagit fram en laddinfrastrukturplan, vilken kommunstyrelsen har antagit. Syftet är att säkerställa att kommunen som geografiskt område kan möta nuvarande och framtida behov av publika laddstationer för elbilar. 
  Kommun och politik
 • SMHI har utfärdat en orange varning för snö och vind i norra Götaland 4-5 januari

  SMHI har utfärdat en orange varning för snöfall i kombination med vind. Varningen gäller norra Götaland från onsdag 4 januari klockan 06.00 till torsdag 5 januari klockan 12.00.
  Kommun och politik
 • Fortsatt omfattande spridning av covid-19, influensa och RS-virus

  Under vintern sprids flera smittsamma sjukdomar lättare och det är många som smittas av covid-19, RS-virus, influensa och vinterkräksjuka. En del blir allvarligt sjuka. Folkhälsomyndigheten påminner om vikten av att vaccinera sig mot covid-19 och inf...
  Kommun och politik
 • Öppettider kring jul-, nyårs- och trettonhelgen

  Under storhelger skiljer sig en del av kommunens öppettider från det vanliga. Här ser du våra öppettider kring jul-, nyårs- och trettonhelgen.
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 12 december

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Måndag 12 december 2022 kl. 17.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Medarbetare som arbetat inom kommunen 25 år uppvaktades

  Tisdag 6 december hade vi glädjen att uppvakta de anställda som har arbetat i Lilla Edets kommun i 25 år med trerättersmiddag, tal och gåvor på Thorskogs slott.
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 22 november

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Tisdag 22 november 2022 kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Öppettider kring Alla helgons dag

  Under allhelgonahelgen skiljer sig en del av kommunens öppettider från det vanliga.
  Kommun och politik
 • Trygghetsronder i Nygård och Ström

  Välkommen att delta i trygghetsronder i Nygård och på Ström! I november genomför Lilla Edets kommun trygghetsronder tillsammans med Polisen.
  Kommun och politik
 • Nytt kommunfullmäktige på plats

  Gårdagens kommunfullmäktige inleddes med val av nytt presidium för de kommande fyra åren. Lars Ivarsbo (C) sitter kvar som ordförande och Per Anders Sturk (SD) blir även han kvar men nu i rollen som förste vice ordförande. Carlos Rebelo Da Silva (S) ...
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 24 oktober

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Måndag 24 oktober 2022 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde kl. 18.00.
  Kommun och politik
 • Räddningstjänsten Storgöteborg utökas med kommunerna Lilla Edet, Stenungsund och Tjörn

  Den 1 januari 2023 blir kommunerna Tjörn, Stenungsund och Lilla Edet medlemmar i kommunalförbundet Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG).
  Kommun och politik
 • Nu har kommunen en föreningsutvecklare på plats!

  Sedan några veckor tillbaka finns nu en föreningsutvecklare på plats i kommunen - vi hälsar Fredrik Hermansson välkommen!Tjänsten är ny och Fredriks uppdrag är att stötta föreningslivet i kommunen på olika sätt. Det kan till exempel handla om att hit...
  Kommun och politik
 • Drop-in-hjälp med teknik & föreläsningar 11-12 oktober under eMedborgarveckan

  Samhället digitaliseras i snabb takt. Under den nationella kampanjen eMedborgarveckan 10-16 oktober arbetar offentliga aktörer tillsammans med insatser för ökad delaktighet och en enklare digital vardag för alla.Drop-in tisdag 11 oktober: testa och f...
  Kommun och politik
 • Fysiskt fika med kommunalråden 10 oktober

  Har du frågor och funderingar om Lilla Edets kommun? Kom och prata med våra kommunalråd, Julia Färjhage och Mona Burås Dieng över en fika!
  Kommun och politik
 • Utbildning för dig som vill bli en del av Frivilliga Resursgruppen

  Civilförsvarsförbundet och Lilla Edets kommun söker fortfarande fler personer till den Frivilliga Resursgruppen, FRG, en grupp som ska kunna förstärka civilsamhället när extraordinära händelser sker under fredstid. Vi söker dig som vill göra en insat...
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde måndag kväll

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Måndag 19 september 2022 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde kl. 18.00.
  Kommun och politik