Kommun och politik

Här hittar du alla kommunens nyheter om kommun och politik samlade och sorterade efter publiceringsdatum. Vill du söka bland nyheterna i fritext använder du sökfunktionen högst upp.

Senaste nyheterna

 • Eldningsförbud i skog och mark

  Det är mycket torrt i markerna och risken för brand i skog och mark är extremt stor. Från och med 1 juni kl. 15.00 råder eldningsförbud inom Lilla Edets kommun efter rekommendation av Räddningstjänsten Storgöteborg, RSG. Eldningsförbudet gäller tills...
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 10 maj

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 10 maj kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Försäljning av Tingbergshallen - ”Barracudan”

  Lilla Edets kommun säljer nu Tingbergshallen (känd som "Barracudan") till högstbjudande genom anbudsförfarande. Hallen är från 1988 och stängdes för verksamhet 2019. Hallen är en tälthall med måtten 48x19 m, duk upptill och plåt nertill. Nedmonteras ...
  Kommun och politik
 • Landshövdingen besökte kommunen

  Landshövding Sten Tolgfors är på rundresa i Västra Götaland för att besöka alla 49 kommuner. Idag var det Lilla Edets kommun på tur. Han välkomnades av kommunstyrelsens ordförande Julia Färjhage och oppositionsråd Frej Dristig.
  Kommun och politik
 • Påsklovspeppa med Pep Kilometern!

  Snart är det påsklov och vi vill uppmuntra alla lediga barn och familjer att delta i Pep Kilometern – Lilla Edets kommun är med i Generation Pep!
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 5 april

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 5 april kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Lilla Edets kommun mäter nöjdhet kring service och bemötande 

  Lilla Edets kommun mäter under mars till maj 2023 hur nöjda våra invånare är i sina kontakter med oss. Efter att du varit i kontakt med kommunen via telefon eller e-post kan du komma att bli kontaktad via sms eller e-post för att svara på en kort enk...
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 8 mars

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 8 mars kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Först ut i Västra Götaland att som kommun delta i modellkoncept för jämställdhet

  Nu går Lilla Edets kommun in i ett två år långt modellkoncept för jämställdhet, ett projekt som drivs av Sveriges kommuner och regioner, SKR. Och det vill vi gärna berätta om just i dag 8 mars - på internationella kvinnodagen!
  Kommun och politik
 • Vädervarning från SMHI: Vind i kombination med tidvis kraftigt snöfall 7 mars

  Under tisdag och onsdag, 7-8 mars, väntas tidvis kraftigt snöfall i kombination med blåsigt väder, vilket bland annat kan leda till trafikstörningar och elavbrott. SMHI har utfärdat en orange varning för Norra Götaland och Östra Svealand.
  Kommun och politik
 • Lilla Edets kommun flaggar för Ukraina

  Den 24 februari flaggar Lilla Edets kommun med ukrainsk flagg vid kommunhuset och Kulturhuset Eden för att visa solidaritet med landets invånare.
  Kommun och politik
 • Starkt positivt ekonomiskt resultat för 2022

  Lilla Edets kommun redovisar ett positivt resultat för 2022 på 22,4 miljoner kronor, vilket är 6 miljoner kronor bättre än budgeterat. Det visar det preliminära bokslutet för 2022 som nu är klart.
  Kommun och politik
 • MSB ökar kunskaperna kring terrorberedskap

  Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
  Kommun och politik
 • Kommunfullmäktiges sammanträde 25 januari

  I kommunfullmäktige fattas beslut som du som kommuninvånare garanterat märker av i ditt dagliga liv. Onsdag 25 januari kl. 18.00 har Lilla Edets kommunfullmäktige sammanträde.
  Kommun och politik
 • Nytt Medborgarlöfte undertecknat

  I dag, fredag 20 januari, skrev Polisen och kommunen tillsammans på medborgarlöftet som gäller för 2023-2024. Det nya medborgarlöftet har bland annat fokus på trygghet och säkerhet kopplat till ungdomar och användning av A-traktorer och mopeder samt ...
  Kommun och politik
 • Räddningstjänsten Storgöteborg har utökats med kommunerna Lilla Edet, Tjörn och Stenungsund

  Den 1 januari 2023 utökades kommunalförbundet Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) med kommunerna Lilla Edet, Tjörn och Stenungsund. RSG har nu ansvar för räddningstjänst i nio kommuner med sammanlagt 923 000 invånare.
  Kommun och politik
 • Laddinfrastrukturplan antagen

  Lilla Edets kommun har tagit fram en laddinfrastrukturplan, vilken kommunstyrelsen har antagit. Syftet är att säkerställa att kommunen som geografiskt område kan möta nuvarande och framtida behov av publika laddstationer för elbilar. 
  Kommun och politik
 • SMHI har utfärdat en orange varning för snö och vind i norra Götaland 4-5 januari

  SMHI har utfärdat en orange varning för snöfall i kombination med vind. Varningen gäller norra Götaland från onsdag 4 januari klockan 06.00 till torsdag 5 januari klockan 12.00.
  Kommun och politik
 • Fortsatt omfattande spridning av covid-19, influensa och RS-virus

  Under vintern sprids flera smittsamma sjukdomar lättare och det är många som smittas av covid-19, RS-virus, influensa och vinterkräksjuka. En del blir allvarligt sjuka. Folkhälsomyndigheten påminner om vikten av att vaccinera sig mot covid-19 och inf...
  Kommun och politik
 • Öppettider kring jul-, nyårs- och trettonhelgen

  Under storhelger skiljer sig en del av kommunens öppettider från det vanliga. Här ser du våra öppettider kring jul-, nyårs- och trettonhelgen.
  Kommun och politik