OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Ta det lugnt i trafiken vid våra skolor!

En pojke med blå hjälm på huvudet har stannat med sin cykel och gör tummen upp mot kameran

Alla barn i kommunen ska känna sig trygga i trafiken när de tar sig till och från skolan. Barnen går, cyklar, åker buss eller får skjuts av föräldrar. Vid vissa tider på morgnar och eftermiddagar är det många trafikanter som ska samsas i trafiken – och här behöver vi alla hjälpas åt för att göra det säkrare för våra barn.

Ju fler bilar som cirkulerar runt skolorna på morgnar och eftermiddagar, desto otryggare blir trafiksituationen. Eftersom barn inte kan göra hastighets- och avståndsbedömningar som vuxna kan, så upplever vuxna det ofta som att barn ”kastar sig ut i gatan”.

Vi vet att du redan vet – men om du lämnar eller hämtar ditt barn vid skolan, ta det lugnt, var uppmärksam och var rädda om varandra! Och kom ihåg att fortsätta köra lugnt även från skolområdet när du lämnat ditt barn.

Kommunen arbetar med trafiksäkrande åtgärder på flera sätt, till exempel:

  • Vuxna på plats vid skolskjutsarna på morgon och eftermiddag.
  • Säkra gångpassager.
  • Säkra gång- och cykelstråk runt skolorna.
  • Trafik- och hastighetsbegränsande åtgärder i områden nära skolorna.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Utbildning och barnomsorg

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt