OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Glimtar från Fuxernaskolan 7-9 - spex-vecka som avslutning för årskurs 9

En tjej i orange overall står i en trappa inne på skolan och gör ett tecken med sin högra hand

Olivia som går ut nian på Fuxernaskolan hakade så klart på spex-temat och klädde ut sig.

Under hela sista veckan innan sommarlovet har elever i årskurs 9 valt att spexa till sin sista tid på Fuxernaskolan. Eleverna har tillsammans kommit på ett tema för varje dag under en vecka och klätt ut sig från topp till tå.

Idéen föddes i klassrummet när några elever diskuterade hur de skulle hitta på en rolig avslutning tillsammans innan de skiljs åt för gymnasietiden.

— Spex har ju funnits ett tag och vi tyckte att det skulle vara roligt med ett sista skratt tillsammans med hela klassen. Det är också roligt för de yngre på skolan att se oss bjuda på oss själva, säger Olivia som går i nian på Fuxernaskolan.

Olika teman varje dag

Måndagen inleddes med att gå till skolan rätt upp från sängen, temat för dagen var pyjamasdag. Övriga teman som har varit under veckans gång är tv-karaktärer, byta kön, har jag kommit fel och första bokstaven i sitt namn.

— Fredagen har varit den roligaste dagen, då har vi haft ”ursäkta har jag kommit fel” tema. Det är väldigt roligt att så många valt att klä ut sig. Vi har skrattat mycket och många har verkligen ansträngt sig för att ”passa in” i temat, berättar Olivia.

Kanske kan det vara den roligaste veckan på terminen för niorna på Fuxerna. Och vad tar då eleverna med sig från sina tre år på högstadiet?

— Mycket! Jag kommer verkligen sakna alla sköna vänner och all personal på skolan så klart, det har varit tre väldigt bra år, avslutar Olivia.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Utbildning och barnomsorg

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt