OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Ny skolgård mötte eleverna i Fuxernaskolan F-3 när skolan startade

Tom Sandberg och Cesar Gümüscü på bilden gillade den nya fotbollsplanen. Till höger i bild Junita Eklund, rektor Fuxernaskolan F-6.

Tom Sandberg och Cesar Gümüscü gillade den nya fotbollsplanen. Till höger i bild Junita Eklund, rektor Fuxernaskolan F-6.

I dag när höstterminen startade i Lilla Edets kommuns grundskolor möttes eleverna i Fuxernaskolan F-3 av en ny och fin skolgård. Edethus har under sommaren arbetat med både att iordningställa ny skolgård och renovera inomhusmiljön i A-huset, där årskurs 4 - 6 håller sin undervisning.

En ny fin fotbollsplan med konstgräs och nya mål, två nya klätterställningar och en ny gungställning mötte eleverna i Fuxernaskolan årskurs F-3 som började skolan efter sommarlovet idag. Invigningen firades med bandklippning och ballonger under första rasten och sedan var det så klart dags att testa den nya skolgården och fotbollsplanen!

Också invändigt har det hänt saker under sommaren i årskurs 4-6 lokaler. Två klassrum har totalrenoverats och fått ny inredning, liksom dörrar och väggar som nu är ljusa och fräscha i den nedre korridoren.

Beslutet att renovera skolgården vid lågstadiet och fritidshemmet fattades under förra året. Rektor Fuxernaskolan F-6, Junita Eklund:

— Edethus har arbetat hårt för att hinna iordningställa allt till skolstart och vi är glada att allt gick enligt tidsplan och blev klart tills eleverna började skolan idag. Det här är ett stort lyft för vår fina skola, som nu ska skina precis som våra elever gör! Våra elever är värda att få vistas i miljö som överensstämmer med den fantastiska verksamhet vi har.

Nya lekredskap på skolgården.

Nya lekredskap på skolgården.

Ytterligare renoveringar väntar till hösten

Under vecka 44 när eleverna har höstlov kommer renoveringarna att fortsätta med ny färg på väggar i fler korridorer samt renovering av ytterligare två klassrum i A-huset. Även en del av övervåningen i F-huset, där F-3 håller till, kommer att renoveras samma vecka.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Utbildning och barnomsorg

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt