OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Nu kan du snart beställa ditt seniorkort!

Foto: Thomas Harrysson, Västtrafik

Lilla Edets kommuns kommunstyrelse har tidigare i år beslutat att införa seniorkort. Från och med 1 oktober 2022 kan du som är 65 år eller äldre och folkbokförd i Lilla Edets kommun därmed resa med seniorkort. I mitten av september får kommunens alla seniorer ett informationsutskick hemskickat från Västtrafik. Därefter kan du beställa ditt seniorkort. Du betalar ingenting för seniorkortet, kommunen står för kostnaden.

Seniorkort är ett periodkort för resor med Västtrafik. Med seniorkortet kan du som är äldre resa kostnadsfritt med kollektivtrafiken inom den zon som kommunen tillhör. Lilla Edets kommun tillhör zon B vilket innebär att seniorkort möjliggör fria resor i Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Stenungssund och Tjörn.

Du betalar ingenting för seniorkortet, Lilla Edets kommun står för kostnaden.

I mitten av september får kommunens alla seniorer ett informationsutskick hemskickat från Västtrafik. Därefter kan du beställa ditt seniorkort.

Läs mer om seniorkort på Västtrafiks webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Trafik och infrastruktur

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt