Uppstartsmöte för alla medarbetare inom sektor bildning i måndags

Fem personer står utomhus med älven i bakgrunden och ler in i kameran.

Ledningsgruppen för sektor bildning består av (från vänster) Anders Nordgren, verksamhetschef grundskola, Mia Berg, verksamhetschef förskola, Karin Hallhagen Bagby, sektorchef, Yvonne Jansson Sandberg, verksamhetschef vuxenutbildning och Marit Foss Fredriksson, kulturchef.

I tisdags var det dags för skolstart och vardagen med skola, fritidsaktiviteter eller förskola för de yngre infinner sig åter för barn och ungdomar i vår kommun. Dagen innan, måndag 21 augusti, hade all personal inom sektor bildning uppstartsmöte med sektorns ledningsgrupp.

Totalt träffades cirka 350 medarbetare under tre olika sittningar i biosalongen i Kulturhuset Eden.

— Jag ville samla alla medarbetare på sektorn för att de skulle få ett ansikte på oss i ledningsgruppen. Det är många nya som har börjat och alla vet inte vilka vi är. Jag ville också att samtliga medarbetare skulle få en bild av alla verksamheter som ingår i sektorn och vad de olika delarna arbetar med, säger Karin Hallhagen Bagby, sektorchef.

Öka helhetsförståelsen och skapa sammanhang

Ledningsgruppen berättade om hur deras respektive verksamhet ser ut och är organiserad och om den politiska ledningen bakom sektorn och hur den fungerar. Tanken var att öka förståelsen för hela organisationen som helhet och skapa känsla av sammanhang, samt att lyfta fram de gemensamma mål som är ledstjärnor för alla verksamheter. Allt för att fortsätta utveckla och bidra till en bra verksamhet för barn och unga i Lilla Edets kommun.

— Det var en fin uppslutning och det kändes uppskattat! Den feedback vi fick var bra, att det var ett trevligt initiativ och att det var informativt. Jag hoppas verkligen att vi kan ha möten med alla sektorns medarbetare på det här viset någon gång per år framöver. Det känns så viktigt att kunna förmedla något direkt ansikte mot ansikte, berättar Karin Hallhagen Bagby.

Tog fram ordmoln med styrkor

Deltagarna tog tillsammans fram ordmoln som lyfte fram de tre styrkor som de främst tyckte utmärkte deras verksamhet. Ord som glädje, gemenskap, kompetens, engagemang, samarbete, arbetsglädje och nyfikenhet toppade bland värdeorden.

— Vi ville få alla delaktiga och skapa en härlig känsla av att vi är ett stort gäng som jobbar tillsammans. Jag tror att framgång föder framgång, alla medarbetare måste se och påminnas om att jobbet de gör är viktigt och att vi lyfter fram det i vår arbetskultur, avslutar Karin Hallhagen Bagby.

Stort ordmoln. Ord som glädje, gemenskap, kompetens, engagemang, samarbete, arbetsglädje och nyfikenhet toppar.

Ordmolnen med verksamheternas styrkor ger inspiration i arbetet framåt.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Utbildning och barnomsorg

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt