Kommunen får bidrag för stärkt arbetsmarknadsetablering

Bilden visar händer som klipper i tyg.

Lilla Edets kommun satsar på en stärkt arbetsmarknadsetablering för utrikesfödda personer som inte har utbildning och saknar tillräckliga språkkunskaper. För detta projekt har kommunen fått ett ekonomiskt bidrag från Länsstyrelsen.

Projektet inleds i september och pågår i minst ett år.

– De personer som ska delta i projektet får träna på, och får handledning i, att arbeta i lantbruk och butik. Vi ska även erbjuda möjlighet att ägna sig åt skapande, textilt hantverk och återbruk, renovering av möbler samt en plats där man kan lära sig att använda digitala verktyg, säger Mai Lundell, projektledare, Lilla Edets kommun.

Projektet finansieras med bidrag från Länsstyrelsen.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt