Kom och fira anhörigdagen med Djävulsdansen!

Bild visar två kvinnor i halvbild.

Ann Söderlund och Sanna Lundell framför Djävulsdansen i Lilla Edet.

Fredag 6 oktober är det nationella anhörigdagen och det vill vi såklart uppmärksamma och fira med dig! Därför bjuder Lilla Edets kommun in dig till föreläsningen Djävulsdansen med Sanna Lundell och Ann Söderlund i Kulturhuset Eden. Boka dina gratisbiljetter senast 5 oktober.

Program 6 oktober

  • Kl. 17 öppnas dörrarna till Kulturhuset Eden. Välkommen att möta personer som på olika sätt arbetar med anhöriga inom Lilla Edets kommun.

  • Föreläsningen 17.30-20.00 inklusive paus. Under pausen bjuds det på fika.

Föreläsningen Djävulsdansen

Sanna Lundell, journalist, kolumnist och programledare, som utifrån sina egna erfarenheter som anhörig och medberoende skapade dokumentärserien Djävulsdansen i SVT där hon och Ann Söderlund, programledare, författare och bloggare, träffade andra anhöriga till beroende och psykiskt sjuka och berättade om deras liv. Den hyllade och prisade serien sågs av en miljonpublik och lättade framför allt på skammen från så många anhörigas axlar. Serien följdes av en självhjälpsbok och en föreläsningsturné eftersom behovet av kunskap, stöd och gemenskap fortsatt är väldigt stort.

Under den här kvällen bjuds du på en föreläsning som kommer att vara stundtals sorglig, en gnutta rolig, alltid hoppfull – och framförallt ögonöppnande. Sanna Lundell och Ann Söderlund utgår från den senaste forskningen, använder sig av sina egna livserfarenheter och ger konkreta tips på hur vi som anhöriga kan navigera lite lättare i mörkret. Medberoende är inte heller en roll som nödvändigtvis bara handlar om missbruk – det kan också vara psykisk ohälsa av olika slag. Föreläsningen berör därför också just det och även samhällsfrågor, relationsnormer och annat som relaterar till missbruk och medberoende på ett större plan.

Boka biljetter

Senast 5 oktober måste du boka dina gratisbiljetter. Det kan du göra på två olika sätt:

Antalet biljetter är begränsat och först till kvarn gäller.

Behöver du avlösning för att kunna komma?

Har du som vårdar en närstående svårighet att lämna den du vårdar, eller har du problem att ordna med avlösare? Då finns möjlighet att få hjälp av kommunens personal som kan avlösa dig i hemmet.

För att kunna hjälpa till med avlösning vill vi att du meddelar detta senast tisdag 26 september till kommunens biståndshandläggare, som du når via kommunens växel på 0520-65 95 00.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Omsorg och hjälp

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Bild visar kvinna vid grönsaksdisk i butik.
  • Grafik i blått: Näringslivsveckan

  • Näringslivsveckan 2-6 oktober

    Företagscentrum och Lilla Edets kommun presenterar Näringslivsveckan 2–6 oktober - en vecka med vårt näringsliv och kommunens företagare i f...
  • Tankfull man tittar ut genom ett fönster