OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Premiär för Klassjoggen!

Barnfötter som springer med stövlar och gympaskor på

I dag genomfördes Klassjoggen för första gången i Lilla Edet! Kommunens alla 1700 grundskoleelever deltog i loppet som arrangeras av Lilla Edets kommun tillsammans med Generation PEP för att främja rörelseglädje och motion bland unga.

Det var glada och peppade elever som startade bakom Fuxernaskolans fotbollsplan. De yngre eleverna sprang 1,2 km och de äldre 2,5 km. Och precis som det ska vara så var det hejarop från åskådare och flaggvakter samt musikunderhållning längs vägen. Musiken stod Kulturskolan för.

— Det är så kul att vi kunde få till Klassjoggen i Lilla Edet i år. När så många elever deltar under samma dag – det är en maffig upplevelse, säger Anna Chorell, bildningsnämndens ordförande.

— Det är underbart att se glädjen hos eleverna och roligt att de var så pepp! Det är också härligt att se personalens engagemang för att göra den här dagen möjlig, både planeringen inför och nu under dagen. Jag vill rikta ett stort tack till alla inblandade, både barn och vuxna! Det blir så bra när vi gör saker tillsammans och jag hoppas att detta kan få vara starten för att göra Klassjoggen till en tradition i vår kommun, säger Elisabeth Linderoth, kommunchef.

En del av Generation PEP

Klassjoggen är en del av satsningen som vår kommun genomför tillsammans med Generation PEP.

— Trenden vi har sett de senaste åren är att unga rör på sig allt mindre och det behöver vi motverka – och det behövs insatser från många håll för att förändra det. Kommunens satsning med Generation PEP ingår som en del för att öka fysisk aktivitet för unga och inom ramen för det arbetet passade Klassjoggen perfekt in, säger Sofia Enström, folkhälsoutvecklare.

Sponsring från lokala företag

Klassjoggen finansieras av folkhälsomedel och sponsring från lokala företag. Vi tackar vår huvudsponsor EdetHus samt Fastighetsbyrån, Boström ICA Supermarket och Electrolux.

Läs mer om Generation PEP på deras webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Två glada kvinnor med flaggor händerna.

Ulrika Oskarsson och Ulrika Olofsson var två av flaggvakterna.

Fyra personer med musikinstrument.

Kulturskolan stod för musik längs vägen.

Speaker vid start och mål, Sabina Vehabovic, bildningsnämndens ordförande Anna Chorell och kultur- och fritidschef Marit Foss Fredriksson.

Speaker vid start och mål, Sabina Vehabovic, bildningsnämndens ordförande Anna Chorell och kulturchef Marit Foss Fredriksson.

Kommunchef Elisabeth Linderoth och folkhälsoutvecklare Sofia Enström delar ut vattenflaskor inför starten.

Kommunchef Elisabeth Linderoth och folkhälsoutvecklare Sofia Enström delar ut vattenflaskor inför starten.

Hand som tar banan i låda.

Alla fick frukt efter Klassjoggen.

Maskotnalle kramar en liten kille. Bilden tagen bakifrån.

Maskoten Björnen var med och det blev många goa kramar.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Utbildning och barnomsorg

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kille och tjej står utanför Ströms slotts ingång och gör tummen upp. De ser glada ut.
  • Rosa blomma
  • Pojke simmar i en sjö