Beredskapsveckan 25 september - 1 oktober

Mängder med saker ur en krislåda uppackade på ett vitt bord.

Sverige är ett tryggt land och vi är många som är mer eller mindre oförberedda på en större kris. Men det kan vara bra att vara förberedd på att klara vardagen om samhället plötsligt inte fungerar som vi är vana vid. Vet du vad du ska göra om vatten, el, mobilnät eller mataffärens betalsystem slås ut i flera dagar?

Beredskapsveckan är en årlig, nationell informationskampanj från Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB. Den arrangeras i år 25 september-1 oktober.

Utställning av krislåda och tipspromenad

I Medborgarservice i kommunhuset samt på biblioteket i Lilla Edet kan du under veckan kika på hur innehållet i en krislåda kan se ut. Du hittar också tryckt informationsmaterial från MSB du gärna får ta med dig hem.

Delta gärna i tipspromenaden i Medborgarservice, på biblioteket i Lilla Edet eller i Lödöse - det finns även barnfrågor. Förstaprisvinsterna är krislådan med sitt innehåll.

Möt Frivilliga Resursgruppen lördag 30 september

Under höstmarknaden och kulturlördagen 30 september kan du också besöka Frivilliga Resursgruppen, FRG, på torget i Lilla Edet och i Kulturhuset Eden mellan kl. 10-14.

FRG är en del av Civilförsvarsförbundet och samlar frivilliga försvarsorganisationers kompetenser på lokal nivå. De finns till exempel till hands när samhällets ordinarie resurser behöver förstärkas i utsatta lägen eller kan vid andra behov kallas in av kommunen vid en kris.

FRG berättar om sin verksamhet och om hur det fungerar att vara aktiv inom FRG – varmt välkommen att besöka dem!

Material från MSB i sociala medier

Under veckan kommer vi att dela material från MSB i sociala medier.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Kommun och politik

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Tända blockljus i stearin i rött och guld. Lite kottar och andra dekorationer på bordet runt om. 
  • En ordförande klubba ligger framför en vit bakgrund. Logotypen för Lilla Edets kommun syns i övre högra hörnet
  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.