Lillgatan får gångbana, blomrabatt och bänkar

Vägarbete.

Som ett steg i att förbättra och försköna stadsmiljön samt underlätta för gående bygger Lilla Edets kommun nu en gångbana och anlägger en blomsterrabatt med sittbänkar utefter Lillgatan i centrala Lilla Edet.

Byggarbetet startade förra veckan och beräknas vara klart under oktober månad.

– Vi har sett att många går utefter Lillgatan som ju idag saknar gångbana helt och hållet. Anläggandet av en ny rabatt i direkt anslutning till den centrala huvudgatan hoppas vi kommer uppskattas av kommuninvånarna. Det är många som rör sig utefter Järnvägsgatan, både bilister, cyklister och gående, säger Anna Berlin, chef stadsmiljöenheten.

Detta är en del i centrumutvecklingen i centrala Lilla Edet - ett långsiktigt förbättringsarbete där kommun, fastighetsägare och företag tillsammans med små medel, steg för steg förstärker attraktiviteten i centrum.

– Vi vet att många kommuninvånare värdesätter fina utomhusmiljöer och planteringar. Vår förhoppning är att det ska bli riktigt trevligt att slå sig ner och vila lite vid den nya rabatten på Lillgatan, säger Jarno Tuovinen, produktionsledare på stadsmiljöenheten.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Trafik och infrastruktur

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt