OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Julia Färjhage presenterade kommunens arbete med Generation Pep på årets Pep Forum i Solna

Julia Färjhage pratar på Pep forum

Programledare Jessica Almenäs, socialminister Jakob Forssmed och Lilla Edets kommuns kommunstyrelseordförande Julia Färjhage

Julia Färjhage, kommunstyrelseordförande var en av årets talare på Pep Forum tillsammans med många andra stora namn, bland andra socialminister Jakob Forssmed, utbildningsminister Lotta Edholm och UNICEFs generalsekreterare Pernilla Baralt. På plats fanns även kronprinsessparet Victoria och Daniel som är initiativtagare av Generation Pep.

Pep Forum anordnas en gång om året i syfte att informera, inspirera och sammanföra människor som kan främja barn och ungdomars möjligheter till att leva ett friskt och hälsosamt liv. Julia Färjhage var där som representant för Lilla Edets kommun som är en av sex Pep Kommuner.

Alla Pep Kommuner arbetar för att skapa bättre förutsättningar för barn och unga att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Som en del av projektet har vi bland annat anordnat Klassjoggen, varit med i kampanjen Upp och hoppa, bjudit in till inspirationsföreläsningar om näringsrik kost för barn, våra mellanstadieskolor har arbetat med boken Hjärnstark junior: smartare, gladare, starkare. På Ryrsjöskolan har eleverna haft schemalagda rastaktiviteter samt haft fruktstunder under skoldagen för att få extra energi.

Ta del av samtalet

Lyssna till samtalet mellan Julia Färjhage, kommunstyrelseordförande, Jakob Forssmed, socialminister och programledaren Jessica Almenäs där Julia bland annat berättar om vilken betydelse det har varit för Lilla Edets kommun att vara en Pep Kommun.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Utbildning och barnomsorg

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Ukrainas flagga
  • Ukrainas flagga

  • Är du från Ukraina?

    Från och med 1 juli 2024 gäller nya regler gällande rätten att få svenskt personnummer. Vill du veta vad det innebär för dig som bor i Lilla...
  • En kille och tjej i halvbild utomhus.