På Strömsskolan inleddes vårterminens första dag med invigning av nya lokaler

Strömsskolans nya byggnad. Bild på fasaden en vintermorgon. Snö på skolgården.

Den nya byggnaden på Strömsskolan invigdes vid terminsstart.

Lagom till att eleverna började vårterminen tisdag 9 januari stod nya lokaler klara på Strömsskolan. De nya lokalerna hyser årskurs 5 och skoladministrationen.

Med ett ökat antal elever har Strömsskolan vuxit ur sina nuvarande lokaler. Sedan i november har elever och personal på Strömskolan kunnat följa byggnationen av den nya modulbyggnaden och lagom till terminsstarten stod byggnaden som går under namnet ”Hus X” inflyttningsklar. Framsidans träpanel är målad i rött och gult för att harmonisera med de övriga skolbyggnaderna runt om.

— Vi har varit trångbodda och skolans äldre lokaler är visserligen rymliga, men inte verksamhetsanpassade. Nu fick vi möjligheten att skapa lokalerna som vi vill ha dem och till exempel kunna skapa grupprum för att kunna dela upp årskursen och arbeta i mindre elevgrupper. Det gör det också lättare för pedagogerna att arbeta mer behovsanpassat, berättar Agneta Johansson, rektor på Strömsskolan.

Samarbetet med byggföretaget ByggDialog har funkat fint, berättar Agneta Johansson:

— ByggDialog har varit väldigt måna om att vi ska få det anpassat efter våra behov, men också kommit med många bra inspel när vi planerade lokalerna. De har också genomfört byggnationen så att det ska störa vår verksamhet så lite som möjligt.

Två elever i vinterkläder klipper ett invigningsband utomhus.

Ebbe och Maja som sitter i elevrådet klippte bandet.

Några detaljer återstår

Kulörer, möbler och annan inredning har skolan valt själva och mycket kom på plats under jullovet. Skolan väntar fortfarande på några ljuddämpande, höga skärmar som också kan fungera som avdelare i klassrummet samt några möbler som var restnoterade, men i övrigt är allt på plats invändigt. Utvändigt kommer fasaden snart även att prydas av en stor, elegant klocka.

På byggnadens övre plan finns också skoladministrationen. Personalen där hade tidigare kontor i samma byggnad som skolmatsalen, som nu har byggts om för att skapa fler matsalsplatser för eleverna.

Eleverna gillar sina nya lokaler

Eleverna i årskurs 5 tycker om de nya lokalerna och gillar framför allt att det nu finns fler grupprum för att kunna jobba i mindre grupper. De gillar också de högre, moderna klassrumsmöblerna. Några andra spontana tankar eleverna har är:

— Det är fint och fräscht här inne! Det luktar nytt, gott och färg.

— Det känns lite större här inne än där vi hade klassrum innan.

— Jag tycker det är bra att matsalen fick ett rum till.

— Och det var varmt och skönt här inne!

Åtta elever på rad i ett klassrum. De ler in i kameran.

Det finns två årskurs fem på Strömsskolan. Här ser vi några av eleverna. Från vänster i bild: Christin, Esther, Julia, Nellie, Nathalie, Jax, Leo och Milo.

Lärare i ett klassrum framför tavlan. Hon ler in i kameran.

Maria Georgiou Ekberg i ett av de nya klassrummen. Maria är lärare i årskurs 1-6.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Utbildning och barnomsorg

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Stor gäng med människor framför kameran i en mässhall.
  • Fem personer ler in i kameran. De står i en gårdsbutik och en kvinna i mitten håller i ett diplom.

  • Företagsbesök hos Ehrenhofers Gård AB

    I onsdags besökte kommunalråd och tjänstepersoner från kommunen Ehrenhofers Gård AB i Lödöse. Företagsbesök är en del av den pågående Näring...
  • Fyra personer ler in i kameran. De två kvinnorna i mitten håller ett diplom och den ena håller i en liten hund.

  • Företagsbesök hos Style By Katinka

    Nu pågår Näringslivsveckan. Då passar kommunalråd och tjänstepersoner från kommunen på att besöka lokala företag för att samtala kring bland...