Peter Almgren ny chef för sektor socialtjänst

Man i halvbild framför färgglad teckning

15 januari började Peter Almgren som ny sektorchef för sektor socialtjänst.
– Jag uppfattar en närhet och gemenskap i kommunen, vilket är goda förutsättningar för att göra skillnad, forma förändring och skapa starka band med kommuninvånarna som behöver sektor socialtjänsts stöd, säger han.

Peter Almgren är uppvuxen i en liten kommun i Östergötland och flyttade efter sina studier till västkusten, som efter 25 år känns som hans hem. Innan 15 januari har Peter mest kommit i kontakt med Lilla Edets kommun via det gemensamma arbetet inom Göteborgsregionen där Lilla Edets kommun är en viktig del. Men väl på plats har han blivit förtjust i kommunen på flera sätt.

­– Jag måste säga att naturen här i Lilla Edets kommun är fantastik. Älven och omgivningarna är otroligt vackra och gör verkligen intryck. Här finns också så många möjligheter att bo och leva med både närheten till naturen och större städer i norr och söder. Ett perfekt läge för en kommun som vill utvecklas och växa, säger Peter Almgren.

Socionom med erfarenhet av ledande roller

Peter Almgren har en bakgrund som socionom och erfarenhet från olika ledande roller. Han har tidigare arbetat i Göteborgs stad, Mölndals stad och senast som verksamhetschef för en samlad myndighetsutövning inom individ- och familjeomsorgen, funktionsstöd och äldreomsorgen i Kungälvs kommun.

– Som ny sektorchef har mitt första fokus varit att utforska och lära känna verksamheterna och det arbete som utförs här. Jag uppfattar en närhet och gemenskap i kommunen, vilket är goda förutsättningar för att göra skillnad, forma förändring och skapa starka band med kommuninvånarna som behöver sektor socialtjänsts stöd.

Tror på tillit och öppen kommunikation

Som ledare tror Peter Almgren på att bygga relationer grundade på tillit och öppen kommunikation.

– Jag är också en energisk person som drivs av utveckling och att se andra lyckas i sina uppdrag. Mitt fokus ligger alltid på att arbeta för teamets framgång och att skapa en miljö där varje medarbetare får möjlighet att vara med, bidra och växa i sin yrkesroll, berättar Peter Almgren.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Omsorg och hjälp

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Ukrainas flagga
  • Ukrainas flagga

  • Är du från Ukraina?

    Från och med 1 juli 2024 gäller nya regler gällande rätten att få svenskt personnummer. Vill du veta vad det innebär för dig som bor i Lilla...
  • En kille och tjej i halvbild utomhus.