Föreläsning med Therese Albrechtson för företagande kvinnor på internationella kvinnodagen

Kvinna står och föreläser. Bakom henne en bildspel på väggen.

Therese Albrechtson föreläste för företagande kvinnor.

På internationella kvinnodagen fredag 8 mars höll Therese Albrechtson en föreläsning för företagande kvinnor i vår kommun. Föreläsningen Våga vinna drog full salong i Disponentvillan i Göta och innan föreläsningen gavs möjlighet till nätverkande över en god frukostbuffé.

Therese är egen företagare och har drivit många företag under sin karriär. Hon är också en karismatisk föreläsare inom ämnena självledarskap, arbetsglädje, välmående och psykisk hälsa. Dagens föreläsning bjöd även på många härliga skratt och en hel del igenkännande nickar hos åhörarna. Therese gav också konkreta råd och exempel på strategier för hur man kan utveckla både sig själv, sitt självledarskap och sitt företag. Ett gruppsamtal med bordsgrannarna gav även möjlighet till självreflektion.

— Det är möjligt att ta kontroll över sina egna tankar och det går att påverka sitt tankemönster över tid. Det kan vara att tänka positivt om sig själv och sina prestationer, att se möjligheter, att börja sätta upp delmål för att kunna nå hela vägen, att våga gå utanför sin komfortzon eller att våga prioritera annorlunda. Mycket handlar om att våga, sade Therese Albrechtson.

Bakom initiativet till föreläsningen stod Lilla Edets kommun.

Kvinna talar. Ett bildspel i bakgrunden.

Kommunalråd Julia Färjhage inledde och hälsade Therese Albrechtson välkommen.

— Samhället är fortfarande inte jämlikt mellan kvinnor och män, även om vi kommit en bit på vägen. Till exempel har vi en lägre andel kvinnor som är företagare i Sverige än snittsiffran i Europa. Vi behöver vara fler kvinnor som startar och driver företag i Lilla Edet och Sverige. Därför passar vi på att lyfta och inspirera kommunens företagande kvinnor idag på internationella kvinnodagen, sade Julia Färjhage.

Två kvinnor bredvid varandra ler in i kameran.

Lena Henriksson som driver Gröna Myrans Blommor och Ulla-Marie Helgesson som driver Trestads Festservice gick från föreläsningen inspirerade och peppade!

Fyra kvinnor på rad ler in i kameran inomhus.

Kajsa Jernqvist, näringslivsutvecklare, Therese Albrechtson, Julia Färjhage, kommunalråd och Elisabeth Linderoth, kommunchef.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Kommun och politik

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Stor gäng med människor framför kameran i en mässhall.
  • Fem personer ler in i kameran. De står i en gårdsbutik och en kvinna i mitten håller i ett diplom.

  • Företagsbesök hos Ehrenhofers Gård AB

    I onsdags besökte kommunalråd och tjänstepersoner från kommunen Ehrenhofers Gård AB i Lödöse. Företagsbesök är en del av den pågående Näring...
  • Fyra personer ler in i kameran. De två kvinnorna i mitten håller ett diplom och den ena håller i en liten hund.

  • Företagsbesök hos Style By Katinka

    Nu pågår Näringslivsveckan. Då passar kommunalråd och tjänstepersoner från kommunen på att besöka lokala företag för att samtala kring bland...