Blås

Kulturskolan erbjuder undervisning i blåsinstrumenten: blockflöjt, altblockflöjt, tvärflöjt, klarinett, saxofon, trumpet och trombon.

Blockflöjt

Från årskurs 2 kan du spela sopranblockflöjt, som är den vanligaste storleken i blockflöjtsfamiljen. Det är ett utmärkt instrument att börja med och ger en bra grund för fortsatt spel på andra instrument. Du behöver en egen blockflöjt att spela på samt en spelbok för sopranblockflöjt.

Gratis t.o.m. 19 år.

Altblockflöjt

Altblockflöjt är lite större än sopranblockflöjten och låter mörkare. Altblockflöjt kan du välja från årskurs 4. När man lärt sig greppen och notbilden för sopran- och altblockflöjt kan man spela på samtliga instrument i blockflöjtsfamiljen! Du behöver en egen altblockflöjt att spela på samt en spelbok för altblockflöjt.

Gratis t.o.m. 19 år.

Klarinett

Klarinett är ett träblåsinstrument som passar bra till många olika musikstilar. Den består av fem delar som sätts ihop. Klarinetten har ett brett register, det betyder att det går att spela både mörkt och ljust. Klarinetten i sig är inte så tung och är lätt att lära sig för nybörjare. Du behöver ett eget instrument att spela på. Kulturskolan har en del instrument att låna ut och det går också bra att hyra instrument från en välsorterad musikaffär. En spelbok för klarinett behöver du också ha.
Från årskurs 3.

Gratis t.o.m. 19 år.

Saxofon

Saxofonen är ett instrument för dig som vill spela både solo och i orkester. Det passar bra till många olika musikstilar och det går att skapa många olika sounds. Saxofonen tillhör familjen träblåsinstrument och finns i flera olika storlekar som låter olika: sopran-, alt-, tenor- och barytonsax. En spelbok för saxofon behöver du också ha.
Från årskurs 3.

Gratis t.o.m. 19 år.

Tvärflöjt

Tvärflöjten är ett modernt blåsinstrument som människor har använt länge. Tvärflöjten är ett utpräglat melodiinstrument och tillverkas för det mesta i metall. Tvärflöjten hålls horisontellt.
Den används mycket i orkestrar och fungerar bra i de flesta genrer. Tvärflöjten är dessutom lätt att transportera eftersom formatet är behändigt. En spelbok för tvärflöjt behöver du också ha.
Från årskurs 3.

Gratis t.o.m. 19 år.

 

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?