Dans

Kostnad

Danskurserna är gratis till och med 19 år.

Danslärare

Johanna Johansson

Danslinjen 12-20 år- tempo, skratt och utmaning!

Torsdagar 17.20-18:40

Kulturhuset Eden start v. 5 vårterminen -24

Det spelar ingen roll om du vill lära dig nya dansrörelser eller finslipa din talang, den här kursen har det du letar efter. På danslektionerna är det full fart och vi dansar olika dansstilar såsom modern dans, jazz och street beroende på gruppens intresse. Vi jobbar med att stärka kroppen och öka flexibiliteten med dansteknik och övningar av olika musikstycken och rytmer. Under kursens gång får du både lära dig koreografier och utveckla ditt eget skapande. Vi jobbar aktivt med att öka kroppsmedvetenheten, samarbetsförmågan, och det egna uttrycket. Jag engagerar mig för att ge varje elev sin individuella uppmärksamhet samtidigt som hela gruppen rör sig framåt tillsammans.

Stilar som ingår i danslinjen

I uppvärmningen:
Balett
Modern dans
HipHop

 

Dans 11-13 år förberedande för danslinjen

Måndagar 16.00-17.00
Kulturhuset, stora salongen

Dans för dig i årskurs F-2

Måndag kl. 17.00--17.40
Kulturhuset stora salongen

Torsdagar kl.14.30-15:15
Tingbergsskolans idrottshall

Dans för dig i årskurs 1-3

Onsdagar kl. 14.30-15.15
Strömskolans gymnastiksal

Torsdagar kl. 16.00-16.45
Tingbergsskolan idrottshall

Dans för dig i årskurs 3-5


Under lekfulla former får våra allra minsta barn ledas in i dansens underbara värld full av fantasi och spännande möten. Tillsammans utforskar vi och övar musikalitet, rytmik, koordination, balans och koncentration. Undervisningen anpassas efter barnens mognad och byggs på i takt med deras utveckling. På danslektionerna lär du dig grundläggande danssteg som blir till danskombinationer till olika musik. Du utvecklar ditt eget rörelsespråk och sätt att uttrycka dig med dans. Vi fokuserar på att stärka kroppsmedvetenheten, samarbetsförmågan och din kreativitet. Vi svarar gärna om du har några frågor om kursen eller något annat - det är bara att kontakta Johanna.

Dans för dig i årskurs 3-5

Måndagar kl. 17.50-18.40
Kulturhuset Eden stora salongen.

Torsdagar kl.15.15-16.00
Tingbergsskolans idrottshall

Dans för dig i årskurs 4-6

Onsdagar kl. 15.15-16.15
Strömskolans idrotthall.

Showdance

Här jobbar vi på teknik för show dance i ett högt tempo fyllt av glädje och utstrålning. Vad är show dance? Det blir en blandning av olika dansstilar från Los Angeles, New York och London där jazztekniken är grunden. En dansstil med tydlig känsla av sceniskt uttryck, som inspireras från nöjesbranschens scener. Vi kommer fokusera på koreografi med attityd, jazz hands, höga kickar och snabba svängar. Vi ser till att alla får individuell hjälp samtidigt som samarbete är en viktig del i kursen. Vill du ta reda på mer? Hör av dig till Johanna eller Ingmarie på kulturskolan.

 

Bra att veta

Dansens ABC till dansande och dansandes målsman: På danslektionerna är det viktigt att ha bekväma, mjuka kläder som du kan röra dig obehindrat i. Du kan ha inomhusskor på dig eller vara barfota. Om du vill kan du ha med en vattenflaska. Innan danslektionen startar kan det vara bra att hinna på toaletten och ha ätit mellanmål. Vi är fysiskt aktiva hela lektionen, så mellanmålet gör gott för både kropp och knopp när det är dags för dans. Under danslektionen får föräldrar eller andra anhöriga stanna utanför danssalen. Det blir en stund för oss som dansar att arbeta i ett tryggt och eget rum med nya övningar, stilar och processer. Vid terminens slut bjuder vi in anhöriga att komma och ta del av vad vi arbetat med under terminen.

Kontakt

Har du frågor som rör undervisningen och danspedagogik kan du i första hand ta kontakt med dansläraren Johanna Johansson via dansterminen@gmail.com


Har du allmänna frågor kring anmälningsförfarande eller övriga frågor till Kulturskolan vänligen kontakta ingmarie.romell@lillaedet.se

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?