Om vuxenutbildning

Vill du studera vidare på högskola/universitet/yrkeshögskola men saknar behörighet? Du har möjlighet att komplettera med kurser du saknar för grundläggande respektive särskild behörighet via kommunala vuxenutbildningen.

Att studera på vuxenutbildningen kostar ingenting. En vuxenutbildning kan innebära att du blir mer konkurrenskraftig i arbetslivet, får behörighet för högre studier eller helt enkelt underlättar ditt vardagliga liv.

När du väljer utbildning ska du i första hand fundera på vad som intresserar dig, och låta detta styra ditt val.

Innan du söker till en vuxenutbildning måste du alltid först kontakta studie- och yrkesvägledaren i din hemkommun för att upprätta en studieplan, det vill säga en plan som visar vad du måste läsa för att nå ditt studiemål.

Studie- och yrkesvägledare för vuxenutbildningen kan också ge dig information om olika utbildningsvägar, studiefinansiering, behörighetskrav och betyg.

Vuxenutbildning i Lilla Edet

Från och med januari 2020 kan du inte längre läsa kurser på grundläggande och gymnasial nivå på plats på Lärcentrum i Lilla Edet. Vill du studera i traditionell skolmiljö kan du ansöka till kommuner inom Göteborgsregionen som erbjuder vuxenutbildning. För information och vägledning ska du ta kontakt med studievägledare Mari Lundberg (kontaktuppgifter hittar du i högerspalten).

Distanskurser

Lilla Edets kommun erbjuder möjlighet att läsa teoretiska gymnasiekurser på distans. Dessa webbaserade distansutbildningar genomförs av utbildningsföretaget Hermods på uppdrag av vuxenutbildningen i Lilla Edet. Om du är intresserad av att studera på distans tar du kontakt med studievägledare Mari Lundberg, då vägledning inför studier fortsatt sker hos kommunen (kontaktuppgifter finner du i högerspalten).

Senast uppdaterad:

Hjälpte innehållet på den här sidan dig?