OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Företagsbesök: Roma Pizzeria, Wallin Design och Heavens sol

Fyra personer står bredvid varandra. En håller i en blomma, den andra i ett diplom. Bakom syns en lysande logga med texten Roma Pizzeria.

Hos Roma Pizzeria. På bild från vänster: Julia Färjhage, Tahir Aykut, Ylva Laudon och Elisabeth Linderoth.

Roma Pizzeria

Förra året blev Roma Pizzeria ”årets pizzeria 2021, Lilla Edet” – och under flera år har den populära pizzerian vunnit den prestigefyllda kampen! Under Näringslivsveckan var kommunalråd Julia Färjhage, kommunchef Elisabeth Linderoth, näringslivsutvecklare Kajsa Jernqvist och handelsutvecklare Ylva Laudon och besökte verksamheten och Tahir Aykut som har ansvaret för pizzerian. Han tog emot, visade lokalerna och berättade om verksamheten. Restaurangen renoverades för cirka ett år sedan i samband med övertagandet av verksamheten. Pizzerian har fått nya fina bord, nya armaturer och en lyxig toalett.

Vad har du på gång just nu?
Vi skapar fler bord för kunderna och kommer också att börja servera surdegspizzor.

Hur ser du på framtiden för ditt företag i Lilla Edet?
Jag har planer på att utöka verksamheten i form av fler restauranger i Lilla Edet i framtiden.

Vad har du för motto?
Leverera goda pizzor och att alla kunder ska vara nöjda!

Tre personer står tillsammans på rad. Personen i mitten håller ett diplom

Hos Wallin Design. På bild från vänster: Julia Färjhage, Erika Wallin och Elisabeth Linderoth.

Wallin Design

Erika Wallin tog emot oss i sitt hus med en fantastisk utsikt över Västersjön. Erica skapar mönster och illustrationer med inspiration från blommor, djur och natur. Dessa mönster trycks sedan upp på allt från muggar och tyger till tapeter. Många av produkterna trycks on-demand, det vill säga på efterfrågan av kund, vilket gör varje objekt unikt. Erikas dröm är att få inreda ett hotell med sina produkter på möbler, textiler, tryck med mera. De närmaste framtidsplanerna för Erika är att marknadsföra sig mer än tidigare. Det är lätt att fasta i skapandeprocessen och glömma bort de andra sidorna av företagandet, berättar hon.

Vad har du på gång just nu?
Jag fokuserar på mönster och illustrationer med djur och natur som härleder till den natur jag befinner mig i. Jag processar en hel del just nu.

Hur ser du på framtiden för ditt företag i Lilla Edet?
Förhoppningsvis att vara ett företag som kan höja värdet på Lilla Edets visioner om nära samklang till naturen och om den rika miljön och bevarandet av den.

Vad har du för motto?
Mitt motto är att med min kreativitet och kärlek till form, design och natur erbjuda produkter som återkopplar till det som finns närmast oss. Det vill säga grunden till livet, näring, flöde - många av Lilla Edets kommuns grundstenar. Glädjen att skapa i den miljö som är och låta den blomstra!

Fyra personer står på rad. En håller i en blomma och en annan håller i ett diplom.

Hos Heavens sol. På bild från vänster: Kajsa Jernqvist, Gabrijela Nuredin, Julia Färjhage och Elisabeth Linderoth.

Heavens sol

Gabrijela och hennes man Roberto Nuredin tog över solariet förra sommaren. Solariet är obemannat och kunder använder en app och bank-id för bokning och för att låsa upp lokalen. Det är 18-årsgräns för att få sola. Både Gabrijela och Roberto har andra jobb och sköter solariet på fritiden och med hjälp av familj och vänner. Det var även genom vänner och släktingar som driver solarier vid sidan om vanliga jobb de fick upp ögonen för detta. Sedan i somras har de renoverat lokalen, bytt rör i solarierna och nu senast lagt nytt golv. Det finns också planer för en bastu i framtiden.

Vad har ni på gång just nu?
Just nu håller vi på med renovering. Vi har precis bytt golv.

Hur ser ni på framtiden för ert företag i Lilla Edet?
Vi tror på att vi kommer utveckla solariet sakta men säkert. Samt att vi ökar kundkretsen från andra kommuner som bland annat Trollhättan och Göteborg.

Vad har ni för motto?
Vårt motto har varit sen dag ett att göra kunderna nöjda! Vi har god kontakt med våra kunder och de är bra på att höra av sig. Vi har till exempel bjudit på en solning om det har varit någon komplikation med maskinen. Ett annat motto är att alltid ha rent och fräscht i vår lokal.

Företagsbesök under näringslivsveckan

För att förstå företagarnas villkor och vardag genomför politiker och tjänstemän besök ute hos företag. Under hela veckan kommer vi att uppmärksamma företag som FöretagsCentrum och kommunalråd nyligen besökt eller haft digitala möten med.

Vill ditt företag också ta emot företagsbesök?

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Ukrainas flagga
  • Ukrainas flagga

  • Är du från Ukraina?

    Från och med 1 juli 2024 gäller nya regler gällande rätten att få svenskt personnummer. Vill du veta vad det innebär för dig som bor i Lilla...
  • En kille och tjej i halvbild utomhus.