OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Frendos självtvätt invigd

4 personer står framför en biltvätt. En håller i ett diplom

Kommunalråd Julia Färjhage tillsammans med Frendos ägare Lena och Christian Berg samt Richard Cander, ordförande för Företagarna Lilla Edet.

I fredags invigde Frendo sin nya satsning – en självtvätt. Det fick också avsluta vårens Näringslivsvecka. Kommunalråd Julia Färjhage klippte bandet och höll invigningstalet, därefter följde tal från Företagarnas ordförande Richard Cander. En av kommunens bilar premiärtvättades – självklart med ett strålande resultat! Besökarna bjöds på bubbel och tårta. Den efterlängtade solen passade på att titta fram efter morgonens snökaos.

I sitt invigningstal talade Julia Färjhage om vikten av att alla hjälps att utveckla kommunen och tackade Lena och Christian för deras satsningar genom åren för att ge
ökade service till kommuninvånarna.

– Det är precis det här som vår nya vision för kommunen handlar om – Göta
älvdalens pärla, vi gör det tillsammans!

Christian och Lena Berg, ägare till Frendo, har gjort flera satsningar de senaste åren. I december invigdes den nya Frendo-butiken med dess café, men tills dess hade inte självtvätten hunnit bli klar.

– Meningen var att butiken, cafét och självtvätten skulle varit klara samtidigt, men det lyckades vi inte genomföra. Så vi fick köra en invigning till. Vi har haft en god dialog med kommunen och de har varit minst lika drivande som vi att få det klart, sade Christian Berg i sitt tal.

Biltvätten är miljöcertifierad och godkänd av organisationen Hållbar biltvätt. De arbetar för att minska mängden biltvättar som sker okontrollerat utanför hemmet, då det inte är hållbart för miljön.

Företagsbesök under näringslivsveckan

För att förstå företagarnas villkor och vardag genomför politiker och tjänstemän besök ute hos företag. Under hela veckan kommer vi att uppmärksamma företag som FöretagsCentrum och kommunalråd nyligen besökt eller haft digitala möten med.

Vill ditt företag också ta emot företagsbesök?

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Ukrainas flagga
  • Ukrainas flagga

  • Är du från Ukraina?

    Från och med 1 juli 2024 gäller nya regler gällande rätten att få svenskt personnummer. Vill du veta vad det innebär för dig som bor i Lilla...
  • En kille och tjej i halvbild utomhus.