OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Kommunen inför seniorkort

En blå buss kör förbi. Framför syns gula blommor och bakom bussen syns en stor grön äng.

Foto: Thomas Harrysson, Västtrafik

Idag fattade kommunstyrelsen beslut om att införa seniorkort från 65 år dygnet runt utan att ta ut en administrationsavgift.

– Det känns fantastiskt att vi äntligen kan införa seniorkort i Lilla Edet, det är efterlängtat av många seniorer och jag hoppas att många nu drar nytta av denna fina möjlighet, säger Julia Färjhage, kommunstyrelsens ordförande.

Tillhör zon B

Västtrafik erbjuder kommunerna i Västra Götalandsregionen att genom ett tillköp erbjuda kommunens seniorer fria resor med kollektivtrafiken. Erbjudandet gäller inom den zon som kommunen tillhör. Lilla Edets kommun tillhör zon B vilket innebär att seniorkort möjliggör fria resor i Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Stenungssund och Tjörn med seniorkortet. Seniorkort kan antingen erbjudas från 65 år under lågtrafik, från 65 år dygnet runt eller från 75 år dygnet runt. Kommunen kan även välja om de ska ta ut en administrationsavgift från seniorerna eller inte. Lilla Edets kommun har under dagens kommunstyrelse tagit beslut om att införa seniorkort från 65 år dygnet runt och utan att ta ut en administrationsavgift.

Handläggningstiden är cirka tre månader

Det tar ungefär tre månader från det att beslutet fattats till att erbjudandet börjar gälla. Under den tidsperioden förbereder Västtrafik och underleverantörer kommunens erbjudande genom att bland annat ta fram informationsmaterial, sätta upp kommunens erbjudande i olika system, testköra kortproduktionen med den nya seniorbiljetten, skicka ut erbjudande till seniorerna, ta emot beställningar samt producera de seniorkort som beställs och skicka hem dem till seniorerna. Seniorerna kommer att få ett erbjudande hemskickat från Västtrafik några veckor innan avtalet börjar gälla.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Kommun och politik

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna står och håller en nyckelharpa. I bakgrunden en äldre stenvägg.
  • Julia Färjhage pratar på Pep forum
  • Glad, leende bebis på en filt