OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Succé för nationaldagsfirandet!

En blond kvinna i grön klänning håller ett tal på en scen. Framför henne syns blomkrukor med vita prästkragar och små vimplar med den svenska flaggan.

Kommunalråd Julia Färjhage, nationaldagstalade i Ströms slottspark

Vackert väder, premiär för barnkortege, parken fylld med glada nationaldagsfirare, tal, sång, musik och aktiviteter för alla åldrar. Det blev ett mycket lyckat nationaldagsfirande i Ströms slottspark efter två år av pandemi fick vi så äntligen fira nationaldagen tillsammans igen.

Dagen inledes med att barnkortegen tågade från slottets parkering ner till slottsparken och det till levande musik av Blåskompaniet från Lilla Edets och Tjörns kulturskolor. Därefter följde nationaldagstal av kommunalråd Julia Färjhage. Ett gediget scenprogram tog vid med bland annat musikunderhållning av Det stora sångkalaset, elever från Kulturskolan, coverbandet Kung Kaktus från Trollhättan och Hjärtums spelmanslag. Vi bjöds också på diktläsning av elever från Strömsskolan som skrivit dikter om slottsparken. Föreningslivet i Lilla Edet visade upp sina verksamheter. Clownen Daniel gjorde bejublat framträdande och Räddningstjänsten fanns på plats i slutet av dagen och visade upp sin brandbil. Vi fick även se stuntshow med motorcykel, åka häst och vagn, gå tipspromenad och testa lyckan i fiskdammen och mycket mer! Årets nationaldagsfirande hade något för alla!

Tre personer står på scenen och uppträder. En man i vit skjorta och svart fluga sjunger, en kvinna i blårandig klänning spelar gitarr och en kvinna i rödrutig klänning dansar.

Det stora sångkalaset fick fart på publiken!

– Vi är helt överväldigade över att så många människor har kommit till nationaldagsfirandet. Vilken succé, det är helt fantastiskt! Och att premiären av barnkortegen blev så lyckad värmer mig särskilt. Det är så underbart att höra skratten och musiken, Lilla Edetborna har verkligen anammat det här med att fira nationaldag, säger en mycket stolt kulturchef Marit Foss Fredriksson.

Lilla Edets kommun - Göta älvdalens pärla!

Årets nationaldagstal hölls av kommunalråd Julia Färjhage som bland lyfte fram hur viktigt det är i tider som dessa – med krig i våra nära omvärld - att fira vår demokrati, våra fri- och rättigheter och vår välfärd. Julia pratade också om vikten av att det är när vi som bor, lever och verkar jobbar tillsammans som vi kan göra stora skillnad;

– För ganska precis ett år sedan fattade kommunfullmäktige, efter ett gediget arbete, beslut om en ny vision för kommunen. Den lyder; Götaälvdalen pärla – vi gör det tillsammans. Visionen lyfter vilken fantastisk plats Lilla Edets kommun är. En riktig pärla. En plats att vara stolt över. Men visionen handlar kanske främst om att vi bygger Lilla Edet tillsammans. Att vi tillsammans kan förädla pärlan och göra den ännu finare. För när vi hjälps åt – när vi drar åt samma håll – då kan vi uträtta stordåd!

Tre personer i vita tröjor och varsin gitarr uppträder på en scen

Coverbandet Kung Kaktus från Trollhättan uppträdde.

En man i vit hjälm och svart tröja kör motorcykel och har åkt upp på en släpkärra med tak

E.E Trialshow imponerad på publiken!

Mitt i parken mötte vi också familjen Lorentsson bestående av mamma Yoanna, pappa Rick och barnen Elliot och Adrian. Om två veckor går flyttlasset till Lilla Edets kommun från en av grannkommunerna.

– Dagen har varit perfekt! Jätteroligt med alla aktiviteter för barnen. Jag har också passat på och pratat med föreningarna om deras verksamheter och sett vilka aktiviteter de erbjuder, så nu vet jag vad som finns när jag har flyttat hit. Vi ser verkligen framemot att flytta hit! Min man är ursprungligen från Lilla Edet och känner så klart till kommunen men för mig är den helt ny, berättar Yoanna Lorentsson.

En man och en kvinna står bredvid varandra i parken. Båda håller varsitt barn i famnen.

Familjen Lorentsson besökte nationaldagsfirandet i Ströms slottspark.

Tack till alla besökare och medverkande för att dagen blev så lyckad! Nu laddar vi om för allsångskvällar i Ströms slottspark med start 15 juni - varmt välkomna!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Uppleva och göra

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Midsommarstång mot blå himmel
  • En flicka spelar viol och en kvinnlig lärare pekar på ett notställ och ler.
  • Närbild ovanifrån på person som gräver i jorden